1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Boşa kürek çekiyorlar
Boşa kürek çekiyorlar

Boşa kürek çekiyorlar

Mersin Üniversitesi’nin YDÜ maçı ile ilgili yaptığı itirazın kurallar gereği kabul edilmesi mümkün gözükmüyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Mersin Üniversitesi’nin, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) karşılaşmasına yaptığı itirazın yankıları sürüyor. Yenidüzen Spor Servisi söz konusu olayın perde arkasını araştırdı. Yönetmelik gereği takımların herhangi bir maçla ilgili yapacağı itirazı hemen maçın bitiminde yapması gerektiğinden, Mersin Üniversitesi’nin yaptığı itirazın kabul edilmesi mümkün gözükmüyor.

Mersin Basket anında itiraz etmişti
Yenidüzen Spor Servisi, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine ulaşarak, söz konusu olayla ilgili bilgi aldı. Daha önce benzer bir durumu yaşayan Mersin Basket, maçın bitiminde takım kaptanına itiraz dilekçesini imzalatmış ve karşılaşmada yönetmeliğe aykırı hareket edildiğini yazılı olarak bildirmişti. Sonucunda ise Yakın Doğu Üniversitesi’nin galip geldiği maç, hükmen 20-0 Mersin Basket galibiyetiyle tescil edilmişti.

Yönetim Kurulu önümüzdeki hafta toplanacak
Ancak bu durum şu an Mersin Üniversitesi için geçerli olmayacak. Zira Mersin Üniversitesi karşılaşmasının üzerinden yaklaşık 1 aylık bir süre geçti ve itiraz süresini doldu. Önümüzdeki hafta toplanacak olan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, söz konusu maçla ilgili olarak kararını açıklayacak. TBF’nin aksi bir karar vermesi halinde YDÜ ligden ihraç edilecek.

YDÜ Urfa deplasmanında
Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ikinci devrenin ilk karşılaşmasında Harran Üniversitesi ile karşı karşıya geliyor. Bugün Şanlıurfa Arena’da oynanacak olan karşılaşma saat 12.00’de başlayacak. Karşılaşma için dün öğlen saatlerinde Şanlıurfa’ya hareket eden Yakın Doğu Üniversitesi, zayıf rakibi karşısında favori olarak gösteriliyor.
Grupta dün oynanan karşılaşmada YDÜ’nün rakiplerinden Mersin Üniversitesi, grubun son sırasında bulunan Harraspor’u 106-36 mağlup ederek haftayı kayıpsız kapattı. Temsilcimizin bir diğer rakibi Mersin Basketbol ise yarın saat 14.30’da kendi evinde BAKO ile karşı karşıya gelecek.

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur