1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Borçların yeniden yapılandırılması'na oy birliği
Borçların yeniden yapılandırılmasına oy birliği

'Borçların yeniden yapılandırılması'na oy birliği

Hukuk Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Önerisi ilgili komitede ivedilikle görüşülmesi tezkeresini oy birliğiyle kabul edildi

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 10.20’da yasama görevini yerine getirmek amacıyla toplandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplanan genel kurulun gündeminde Kesin Hesap Yasa Tasarıları ile Sayıştay Denetim Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komite’nin raporları bulunuyor.

Onaya ve bilgiye sunuşlar bölümünde, ilk olarak TDP Milletvekili Zeki Çeler’in Tanıtma Kurulu üyeliğine getirilmesi onaylandı. Kurul daha sonra Hukuk Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin ilgili komitede ivedilikle görüşülmesi tezkeresini oy birliğiyle kabul etti.

Yasayı öneren CTP Milletvekili Tufan Erhürman, oylamadan önce yaptığı konuşmada, Borçların Yapılandırılmasına İlişkin Yasa Önerisi tartışılırken gündeme gelen yasa değişikliği tartışmaları çerçevesinde bu değişiklik önerisinin hazırlandığını söyledi. Erhürman, yasa değişiklik önerisinde, hükümlerin daha açık hale gelmesinin amaçlandığını belirtti.

UBP Milletvekili Ersin Tatar, borcundan dolayı insanların hapse atılmasına karşı olduklarından dolayı Erhürman’ın önerisini desteklediklerini ancak sorunun mahkemeye çıkma aşamasında yaşandığını çünkü borcunu ödeyemeyen bir kişinin avukatının parasını da ödeyemeyeceğini söyledi (tak)

Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur