1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bonzai zanlısı tutuksuz yargılanacak
Bonzai zanlısı tutuksuz yargılanacak

Bonzai zanlısı tutuksuz yargılanacak

Lefkoşa’da 6 Eylül günü Okullar Yolu üzerinde bulunan evinde 2 gram 153 mg Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu maddeyle yakalandığı iddia edilen zanlı H.B, teminat şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 6 Eylül günü Okullar Yolu üzerinde bulunan evinde 2 gram 153 mg Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu maddeyle yakalandığı iddia edilen zanlı H.B, teminat şartıyla serbest bırakıldı. Zanlı uyuşturucu tasarrufu suçlamasıyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit,huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı Avukatı mahkemede hazır bulundu.
Savcı Güçlü, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili bulguları aktardı.
Meseleyle ilgili olarak tahkikatın tamamlandığını belirten Sevinç, zanlının davalarında hazır bulunması için mahkemenin göreceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Hale Ahmet Raşit de huzurunda yapılan şahadet ve bulguları değerlendirdikten sonra zanlının yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyhat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine ve KKTC vatandaşı 2 kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur