1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BONZAİ İLLETİ CAN ALIYORDU
BONZAİ İLLETİ CAN ALIYORDU

BONZAİ İLLETİ CAN ALIYORDU

6 Eylül günü Surlariçi’nde 14 yaşındaki S.K baygın halde bulunarak hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 12 saat boyunca yoğun bakım ünitesine bağlı olarak komada kalan Ş.Ç hayata döndürüldükten sonra 20 TL karşılığında Bonzai içtiği tespit edildi. Hem 14 yaşın

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Gençler arasında hızla yayılmakta olan ‘Bonzai’ illeti bir genci daha ölümün kıyısına getirdi. 6 Eylül günü Surlariçi’nde 14 yaşındaki S.K baygın halde bulunarak hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 12 saat boyunca yoğun bakım ünitesine bağlı olarak komada kalan Ş.Ç hayata döndürüldü. Kendine geldikten sonra ‘Bonzai’ içtiği iddia edilerek, polis tarafından soruşturma başlatıldı. Meseleyle ilgili olarak 14 yaşındaki gencin söz konusu uyuşturucu maddeyi 18 yaşındaki S.D’den 20 TL karşılığında aldığı iddia edildi. Olayla ilgili olarak polis S.D isimli şahısı ve 14 yaşındaki S.K’yi tutuklayarak mahkemeye çıkardı.

Tahkikat başladı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İlhan Damadelen ve zanlılar hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı önleme şubesinde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.


Baygın bulundu
Mehmet  Bayram, Lefkoşa Surlar içinde 6 Eylül tarihinde baygın olarak bulunan zanlı S.K’nin hastaneye kaldırılması sonrası polise gelen bilgi üzerine narkotik ekiplerinin başlatmış olduğu tahkikat neticesinde zanlının bonzai kullanımından dolayı bayıldığı tespit edildiğini belirtti. Polis zanlının 12 saat hastanede yoğun bakımda kaldığını ve kendine gelmesi üzerine vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu sigarayı zanlı S.D’den 20 TL karşılığında aldığı beyanında bulunduğunu söyledi. Zanlı S.K’nin 14 yaşında olduğunu ve aleyhinde yürütülen tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek teminat günü mahkemeye getirileceğini bu bağlamda teminat gününe kadar serbest kalmasını talep etti.

Tutukluluk
Meselede tutuklu bulunan diğer zanlı S.S’nin ise tahkikata etki etme olasılığının bulunduğunu belirten Mehmet Bayram tahkikatın selameti açısından 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Avukat bu tutukluluk süresine itiraz ederek, zanlının tahkikata etki etme olsalığı olmadığını, polisin işkence yapmak için zanlıyı tutuklu tutmak istediğini iddia etti.
Huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit ise zanlı S.K’nın teminat günü teminata bağlanmak üzere mahkemeye gelmesi koşulu ile serbest kalmasına direktif verirken,  zanlı S.D’nin ise tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1992 defa okunmuştur