1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bombalı saldırıda bir öğretmen hayatını kaybetti
Bombalı saldırıda bir öğretmen hayatını kaybetti

Bombalı saldırıda bir öğretmen hayatını kaybetti

Ülkenin güneyinde düzenlenen bombalı saldırıda bir öğretmen hayatını kaybetti

A+A-

Tayland'ın güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgede düzenlenen bombalı saldırıda bir kadın öğretmen öldü, bir öğretmen ve polis memuru yaralandı.

Emniyet yetkilisi Pramote Chuichey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Patani bölgesinin Kokpo semtinde, yolun kenarındaki gaz tankına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu polis memurları eşliğinde okula giden 28 yaşındaki bir kadın öğretmenin hayatını kaybettiğini, bir öğretmen ve bir polis memurunun yaralandığını söyledi.

Tayland'da öğretmenler, Tayland devletini temsil ettikleri gerekçesiyle sıklıkla ülkenin güneyindeki ayrılıkçı grupların hedefi oluyor.

Müslümanların nüfusun yüzde 5'ini oluşturduğu Tayland'ın güney bölgesi, Malay Sultanlığı'na bağlıyken 1909'da İngiltere ile Tayland arasında imzalanan anlaşmayla Tayland topraklarına dahil edilmesinin ardından ayrılıkçı Müslümanların eylemlerine sahne oluyor. Bölgede, özellikle 2004'ten beri terör saldırıları düzenleniyor, ordu ve ayrılıkçı gruplar arasında çatışmalar çıkıyor.

Tayland'da eski Başbakan Yinglak Şinavatra hükümeti, ordunun karşı çıkmasına rağmen 2013 yılında Malezya'nın arabuluculuğunda güneydeki ayrılıkçılarla siyasi özerkliği öne çıkaran barış görüşmeleri yapmıştı. 22 Mayıs'ta darbeyle iktidarı devralan cunta yönetimi ise siyasi kriz nedeniyle askıya alınan görüşmelere "Tayland kimliği"ni ön plana çıkartarak yeniden başlamak istiyor.

(AA)

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur