1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ‘Bölünmüşlüğe’ karşı sembolik eylem!
‘Bölünmüşlüğe’ karşı sembolik eylem!

‘Bölünmüşlüğe’ karşı sembolik eylem!

Kıbrıs’ın birleşmesi adına eylem yapan Kıbrıslı Rum Orestis Tringidis ve iki arkadaşı, Ledra Palace geçiş noktasına yakın bir yerdeki dikenli telleri ayırarak, BM kontrolündeki Yeşil Hat'tın içerisine girdiği gerekçesiyle güneyde gözaltına alındı.

A+A-

Kıbrıs’ın birleşmesi adına eylem yapan Kıbrıslı Rum Orestis Tringidis ve iki arkadaşı,  Ledra Palace geçiş noktasına yakın bir yerdeki dikenli telleri ayırarak,  BM kontrolündeki Yeşil Hat'tın içerisine girdiği gerekçesiyle güneyde gözaltına alındı.

Tringidis, günler öncesinden Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne tepki olarak Yeşil Hat’tın güneyine müdahale edeceğini sosyal medya üzerinden duyurmuştu.

Bu sabah saat 11.00’de iki arkadaşıyla birlikte Tringidis’in harap halde bulunan bir evin penceresindeki kum torbalarını indirmeye çalışırken Kıbrıs polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Polis merkezine götürülen Tringidis, serbest bırakılmasının ardından ‘Ben iyiyim, merak edilecek bir şey yok’ mesajını yayımladı.

Tringidis, olay öncesinde önce yayımladığı mesajda ‘Tutuklanacağımı biliyorum ama serbest kaldığım anda duvarı yıkmaya devam edeceğim’ demişti.

 

Fotoğraflar: Konstantinos Stergiopulos

Bu haber toplam 5534 defa okunmuştur