1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Bölünmüş Toplumlarda Tarihsel Kültür: Teoriden Uygulamaya"
Bölünmüş Toplumlarda Tarihsel Kültür: Teoriden Uygulamaya

"Bölünmüş Toplumlarda Tarihsel Kültür: Teoriden Uygulamaya"

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, "Bölünmüş Toplumlarda Tarihsel Kültür: Teoriden Uygulamaya" adlı Uluslararası Konferansa ev sahipliği yapacak.

A+A-

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) 18 - 20 Aralık 2014 tarihleri arasında Dayanışma Evi’nde "Bölünmüş Toplumlarda Tarihsel Kültür: Teoriden Uygulamaya" adlı Uluslararası Konferansa ev sahipliği yapacak.

AHDR’den yapılan açıklamaya göre, 3 gün sürecek olan konferans International Commission for the History and Theory of Historiography (ICHTH) ile işbirliğimde düzenlenecek. Konferansta bilim insanları ile tarihçiler arasında bir diyalog fırsatının sağlanması amaçlanıyor, Kıbrıs, İtalya, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Türkiye, Belçika ve ABD’den katılacak olan uzmanlar çatışma, uzlaşı, bölünmüş toplumlarda anı ve tarih yazımı konuları üzerine düşüncelerini yansıtıp; dünya genelinde bir takım yaratıcı kamusal tarih yapıları hakkında tartışacak.


AHDR’nin konu ile ilgili açıklamasında şunlar kaydedildi;

Açılış 18 Aralık günü Joshua Oppenheimer’in "The Act of Killing" isimli ödüllü belgeselinin gösterimi ve sonrasında House of Literature Oslo Direktörü Andrea Liebe Delsett tarafından yapılacak giriş konuşması ile gerçekleşecektir. The Guardian gazetesi tarafından ‘görebileceğiniz en merak uyandıran şey’ olarak nitelendirilen belgeselin mutlaka görülmesini öneririz.

Belgesel gösterimine 19 Aralık Cuma günü 16.00 - 18.00 saatleri arasında Costas Constantinou ve Giorgos Skordis’in yerli belgeseli “Üçüncü Anavatan” ile devam edilecektir. Belgesel, Kıbrıs’ta Maronit toplumunun dışlanmasını vurgulayan bir dizi röportajı öne çıkarmaktadır. Ardından, Dilek Gökçin’in 2014 yapımı “Bûka Baranê” isimli belgeseli gösterilecektir. Belgesel, 1989 yılında Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Befircan köyünde, savaşın ve savaşla gelen baskı ortamının gündelik olarak yaşandığı bir köy ilkokulunda  okuyan çocukların 90’lı yıllarda ve bugün neler yaşadığına ve barışa olan özlemlerine odaklanıyor.

Konferansın tüm etkinlikleri halka açık ve ücretsizdir.

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur