1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bölge bölge yerel seçim…
Bölge bölge yerel seçim…

Bölge bölge yerel seçim…

Yüksek Seçim Kurulu, adaylık başvurusu yapan isimleri geçici olarak ilan etti, 24 Haziran’da gerçekleşecek yerel seçimde son viraja girildi…28 belediye başkanlığı için 63’ü bağımsız 111 kişi başvuruda bulundu.

A+A-

Ayşe GÜLER

24 Haziran’da gerçekleşecek yerel seçimde son viraja girildi… Yüksek Seçim Kurulu, adaylık başvurusu yapan isimleri geçici olarak ilan etti.

28 belediye başkanlığı için 63’ü bağımsız 111 kişi başvuruda bulundu.  

280 belediye meclis üyeliği için ise 1099 adaylık başvurusu yapıldı.

Yerel seçimde belediye başkanlığı için en fazla başvuru mali sorunlar yaşayan Yenierenköy Belediyesi ile birlikte Girne ve Vadili belediye başkanlığı için yapıldı.

Söz konusu 3 bölgede de 7 isim belediye başkanlığına aday….

Akıncılar’da 2 aday…

YSK’nın duyurusuna göre; Akıncılar’da biri CTP adayı Hasan Barbaros diğeri de bağımsız aday Osman Tamsarı olmak üzere 2 isim yarışacak.

Belediye meclis üyeliği için Akıncılar’da yalnızca CTP ve UBP’den adaylar başvuru yaparken, diğer partiler aday çıkarmadı.

Alayköy’de ise 3 adaylı, seçim yaşanacak.

CTP’den Hulusi Manisoy, UBP’den Arif Ulaş’ın yanı sıra bağımsız aday Emre Özkan da belediye başkan adayı olmak için yarışacak.

Belediye meclis üyeliği adaylığı için ise yine CTP ve UBP’den adaylar seçimde yer alacak.

Değirmenlik’te 3 isim…

Değirmenlik’te de 3 isim, belediye başkan adayı olarak seçimde yer alacak. CTP’den Ali Karavezirler, UBP’den İsmail Bozdağ Töre, bağımsız aday olarak da Ömer Meraklı seçim yarışında olacak.

Değirmenlik belediye meclis üyeliği için ise CTP, UBP ve YDP aday çıkardı.

3 aday da Gönyeli’den…

Gönyeli’de CTP adayı Ahmet Yalçın Benli, UBP adayı  Mustafa Akyön, bağımsız aday olarak da Mustafa Erk seçimde yarışacak. Aynı belediye için CTP, UBP ve HP belediye meclis üyesi adayı belirledi.

Lefkoşa’da 6 başvuru…

Yerel seçimde hem belediye başkanlığı hem de meclis üyeliği için Lefkoşa’dan 6 aday… CTP ve HP dışında, TDP, DP, UBP ve YDP’nin aday çıkardığı belediye başkanlığı için 2 bağımsız isim de yarışacak. TDP’den Mehmet Harmancı, DP’den Gencay Eroğlu, UBP’den Hasan Sertoğlu, YDP’den Mehmet Ünal Bay’ın sıra bağımsız aday Çetin Sadeli ile Arif Salih Kırdağ da belediye başkan olmak için seçmenden oy bekleyecek.

Belediye meclis üyeliği için ise TDP, HP, CTP, UBP, DP, YDP, TKP-YG’nin bir de bağımsız isim yarışacak.

Akdoğan’da 2 belediye başkan adayı…

Akdoğan’da CTP adayı Ahmet Latif, UBP adayı Erdinç Akgür yarışacak.

Belediye meclis üyeliği adaylığı için ise CTP, DP ve UBP aday gösterdi.

Beyarmudu: 2 aday, 4 parti dışında 1 isim de bağımsız belediye meclis üyesi adayı…

Beyarmudu’nda ise UBP adayı İlker Edip ile bağımsız isim Ethem Akmercan karşı karşıya…

Aynı bölgede UBP, CTP, TDP, HP ve bir bağımsız isim de belediye meclis üyesi adayı…

Mağusa’da 4 bağımsız, bir CTP adayı…

Mağusa Belediye Başkanlığı için ise CTP adayı Erol Adalıer dışında 4 bağımsız isim yarışacak.

İsmail Arter, Hüseyin Nurçin, İsmail Güneş Güneşoğlu ve Ulaş Gökçe bağımsız belediye başkan adayları. Mağusa için CTP, DP,UBP,YDP, TDP, HP belediye meclis üyesi adaylarını belirledi.

2 aday da Geçitkale’den…

CTP ve UBP’nin belediye meclis üyesi adayı gösterdiği Geçitkale’de CTP adayı Hasan Öztaş ile UBP destekli bağımsız aday Olsan Oran belediye başkanlığı için yarışacak.

İnönü’de 3 bağımsız, 1 UBP adayı…

3 bağımsız 1 de UBP belediye başkan adayının bulunduğu İnönü’de ise belediye meclis üyeliği için DP, UBP, YDP, CTP, 1 de bağımsız isim yarışacak.

İnönü’de UBP adayı Turgut Çevirgen’in yanı sıra bağımsız adaylar Ali Öncü, Beyhan Gürgöze ve Hasan Basri Beycanlı belediye başkan adayı…

Paşaköy’de 5 adaylı yarış…

5 adayın yarışacağı Paşaköy’de ise UBP’den Habil Tülücü, HP’den Mehmet Aktaş’a karşı bağımsız Mahmut Erden, Ökeş Erdoğdulu, Erdal Özata aday…

Belediye meclis üyeliği için ise UBP,CTP,HP dışında 5 bağımsız aday var.

Serdarlı’da 3’ü bağımsız 5 aday…

Serdarlı’da UBP’den Halil Kasım, CTP’den Salih Bayraktar, bağımsız olarak da Mehmet Ali Billüroğlu, Özel Pınardan ve Tanel Sağır aday.  Belediye meclis üyeliği için CTP, UBP ve TKP-YG aday çıkardı.

Tatlısu…

UBP adayı Ali Çil, DP adayı Ahmet Hayri Orçan’a karşı bağımsız olarak Şıh Muhittin Arslan ile İbrahim Uyanır başkan adaylığı için yarışacak.

DP, UBP, HP belediye meclis üyeliği için aday çıkardı.

EN FAZLA BAŞVURU: YENİERENKÖY, GİRNE VE VADİLİ’DE… YSK’nın duyurusuna göre belediye başkanlığı için en fazla başvuru mali sorunlar yaşayan Yenierenköy Belediyesi ile birlikte Girne ve Vadili belediye başkanlığı için yapıldı. Söz konusu 3 bölgede de 7 isim belediye başkanlığına aday….

Vadili’de 7 başvuru…

Yerel seçimde belediye başkan adaylığı için rekor başvuru Vadili’de… CTP, UBP,HP, UBP, DP, YDP’nin belediye meclis üyeliği için aday gösterdiği Vadili’de DP’den Seyami Şimşek, UBP’den Mehmet Adahan, HP’den Erhan Mustafa Kaya’nın yanı sıra Eriş Çoban, Mehmet Zengin, Ahmet Yazgı ve Kürşat Özer de bağımsız belediye başkan adayı…

4 bağımsız…

Yeniboğaziçi’nde Katip Demir, Şeyda Luckinger,Mustafa Zurnacılar ve Sertaç Yalçın bağımsız belediye başkan adayı…DP, UBP,YDP, CTP ve HP ile birlikte bir isim de bağımsız belediye meclis üyesi adayı.

Alsancak-Çatalköy…

Öte yandan Alsancak’ta bağımsız adaylar Fırat Ataser ile Redif Nurel yarışacak. UBP, CTP, YDP’de belediye meclis üyesi adayı çıkardı.

Çatalköy’de bağımsız adaylar Mehmet Hulusioğlu ile Serdar İlhan yarışacak. UBP ve CTP belediye meclis üyesi adayları da seçimde yerini alacak.

Dikmen ve Esentepe…

Dikmen’de UBP’den Mustafa Erişmen, CTP’den Yüksel Çelebi belediye başkan adayı… UBP, CTP belediye meclis üyesi adayı çıkardı.

Esentepe’de ise UBP’den Muhammet Aygün ile birlikte Sinan Güneş, Cemal Erdoğan, Köksal Şengün, Yakup Şengün de bağımsız belediye başkan adayı…UBP,CTP,DP,YDP’de belediye meclis üyesi adayı çıkardı.

Girne 7 adaylı…

Girne’de CTP adayı Birol Karaman dışında Ömer Dalgakıran, Sümer Aygın, Ersoy Karaaziz, Akın Akı, Nidai Güngördü, Turgur Serdar da bağımsız aday…Belediye meclis üyeliği için UBP,

HP, CTP, TDP, YDP, TKP-YG dışında 2 de bağımsız aday var…

Lapta’da 2 isim…

Lapta’da  UBP’den Fuat Namsoy ve bağımsız Mustafa Aktuğ belediye başkan adaylığı için yarışacak. Belediye meclis üyeliği için de UBP, CTP, YDP adayları seçimde yer alacak.

3 aday Güzelyurt’tan…

Güzelyurt’ta belediye başkanlığı için CTP’den Osman Bican, UBP’den Mahmut Özçınar ve bağımsız Yalçın Cemal yarışacak. Belediye meclis üyeliği için HP, CTP, UBP aday gösterirken, 3 bağımsız isim de seçimde yer alacak.

Büyükkonuk’ta 4 bağımsız, 1 UBP adayı…

5 adayın belediye başkanlığı için yarışacağı Büyükkonuk’ta UBP’den Ahmet Sennaroğlu ile birlikte Halil Güney, Mustafa Haset, Metin Gökalp, Ali Sanatkar da bağımsız aday… Belediye meclis üyeliğine ise CTP, UBP, YDP aday gösterdi.
 

Çok adaylı yarış… Dipkarpaz…

Dipkarpaz’da ise bağımsız adaylar Murat Yazıcı ve Ramazan Korkmaz dışında CTP’den Suphi Coşkun, UBP’den Yusuf Akgün, DP’den Aslan Çebi, HP’den ise Havva Elkovan belediye başkanlığı yarışacak. Belediye meclis üyeliği için ise HP, CTP, UBP, YDP ve DP aday gösterdi.

İskele 3 bağımsız dahil, 5 aday

İskele’de bağımsız aday Fikret Civisilli, Oktay Güney ve Halil İbrahim Orun dışında UBP’den Hasan Sadıkoğlu, TDP’den de Cemaliye Soğancı başkanlık için yarışacak. CTP, HP, UBP, YDP ve TDP de belediye meclis üyeliği için aday gösterdi.
 

Mehmetçik…

Mehmetçik’te CTP’den Cemil Sarıçizmeli, HP’den Kani Buranay, UBP’den Cenk Osman Şeren, yanında Mehmet Gürsel Demiralp ve Cuma Ülker de bağımsız belediye başkan adayı.

Belediye meclis üyeliği için HP, UBP, CTP adayları başvuruda bulundu.
 

Yenierenköy’de rekor başvuru…

Mali sıkıntılarla boğuşan Yenierenköy’de partiler arasında tek aday TDP’den geldi. Başkanlık için TDP’den Tandoğan Yalkut dışında bağımsız olarak Özay Öykün, Canan Mimar, Hasan Güngör, Emrah Yeşilırmak, Esat Nurçin, Oğuz Serbaş aday oldu.

Belediye meclis üyeliği için CTP, UBP, YDP aday gösterdi.
 

Lefke…

Lefke’de CTP’den Aziz Kaya, HP’den Fehmi Çamlıköylü, UBP’den de Timuçin Pirgalıoğlu başkanlık için yarışacak. Belediye meclis üyeliği için de HP, CTP, UBP ve YDP adayları seçimde yer alacak.

 

yeniduzen-satin-aliniz-461.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur
İlgili Haberler