1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. BOL KEPÇE RESTAURANT
BOL KEPÇE RESTAURANT

BOL KEPÇE RESTAURANT

Mağusa’nın çehresi bayağı değişti. Lezzetlerden mekanlara kadar. Arz talep ile ilgili bir durum. Tabii arz talebi yaratan faktörlerden de bir tanesi nüfüs. Kıbrıslı nüfusu artmıyor. Karışarak artıyor.

A+A-

Zekai Altan

 

Mağusa’nın çehresi bayağı değişti. Lezzetlerden mekanlara kadar. Arz talep ile ilgili bir durum. Tabii arz talebi yaratan faktörlerden de bir tanesi nüfüs. Kıbrıslı nüfusu artmıyor. Karışarak artıyor. Tabii ki doğal olarak da damak tadında arz ve talebi doğuruyor. Büyük dünya kentlerindeki göç ile farklılık yaratan damak tadları birçok ülkenin damak tadını sunuyor. Renkli bir lezzet dünyası yaratılır. Ve bu lezzetleri de tadmaktan büyük keyf alırsınız. Bizde durum nedir? Biz kendi içimizde Anavatan ile gelişiyoruz. Böyle dünya ülkelerinin mutfakları falan yok. Tamamen Türk mutfağı egemenliği ile gelişiyoruz. Renklilik ve zenginlik bu yönde oluyor. Türk mutfağı ve Türkiye’nin yöre mutfağı inanılmaz bir zenginliğe, varsıllığa sahiptir.  Bu mutfağı her zaman tatmayı çok severim. Yemekler, tatlılar ve özellikle hamur işleri tatları yöre halkının yüzyıllar boyunca kendi ürettiklerinin kültürü ile harmanlanıyor. Yemeğin adından öyküsüne kadar. Bu kültür yavaş yavaş bize de geldi. Ancak kent kültürü olarak. Türkiye’de büyük kentlerde sabaha kadar hizmet veren restorantlar vardır. Bu hizmet nüfus ile ilgilidir. Bu hizmet nüfus olan yerde verilir. Nüfus olmayan yerde restorant erken kapanır. Genelde meyhaneler açık kalır veya kalırdı. Bugün Mağusa bir öğrenci kenti. Yalnızca yaklaşık olarak yirmi iki bin öğrenci yaşıyor. Mağusa’da yaşayan aileler de bu nüfusun sayısını artırıyor. Tabii kimlik kartı ile girenleri de unutmayalım. İşte böyle bir nüfusa hizmet etmek için yirmi dört saat açık kalmak gerekir. Mağusa’da bu hizmeti veren mekanlardan biri de Bol Kepçe Restorant.

TÜRK MUTFAĞI LEZZETLERİ

Bol Kepçe Restorant Mağusa’da Anıt’ı Karpaz’a doğru geçince hemen sol tarafta. İki katlı bir mekan. Üst kat teras ve iç mekanı vardır. Oldukça hareketli bir mekan. Temiz ve hijyenik. Terasa serpiştirilmiş masalarda yemek almak oldukça keyifli. Personel üniformalı ve mönüler hakkında bilgili. Size yardımcı olabiliyor. Bu çok önemli. Bir servis personelin bir ahçı kadar yemekler hakkında en azından servis ettiği ve pazarlayacağı mönüler hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Burada bunu gördüm. Bizim masaya bakan Halit. Sorduğum sorulara cevaplar verirken öneremeyeceği mönüleri de söyledi. İskender siparişini verirken bize iskenderin az kaldığını ve istediğimiz lezzeti alamayacağımızı çok net bir biçimde izah etti. Bu açıklama ile hem kendisinin hem de restorantın güven ve kalitesini ortaya koydu. Olması gereken de budur.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü listesi oldukça geniş. Kolay değil iki üç vardiya sabaha kadar çalışan bir mekan.  Izgara çeşitler, çorba çeşitleri, dürüm çeşitleri, sulu yemek çeşitleri, salata ve fırın yemekleri. Döner çeşitleri de ayrıca. Biz siparişimizi beyti, ciğer ızgara ve et şiş olarak verdik. Eşim çorbayı çok sevdiği için çorbasız yapamadı. Ve giriş olarak çorba siparişi verdi. Mercimek. Ben de bir lahmcun. Çorba güzel lahmacun da lezzetli. Fazla yağlı değildi. Bu arada restoranta sürekli gelen-giden oldu. Ana yemeklerin servisi de güzel yapıldı. Izgara et ciğer üzeri sıcak pide ile örtülü servis edildi. Ciğerleri dostum Bülent sipariş verdi. Ciğerler sert değildi. Taze ve yumuşak. Damak tadında. Sarma beytiye gelince dürüm içerisinde sarılı olarak geldi. Biraz Anadolu halk mutfağı dışında. Ama yine de lezzetli. Sıcak ve damak tadında pişirildi. Mönü listesi oldukça geniş. Zaman içerisinde diğerlerini de tatacağım. Evet sırada da ince belli cam bardakta demli çay ikramı. Dostum Bülent o demli çayı öyle bir içti ki sanki demli çay tutkunu  gibi. Bir ohh çekti. İçimine hayran kaldım. Bol Kepçe Restorant‘a gündüz ve gece her zaman uğrayabilirsiniz. Önereceğim bir mekan. Türk mutfağının birçok lezzetini burada alabilirsiniz. Arzu ederseniz alo paket servisi ile siparişlerinizi de verebilirsiniz.

 

Tel: 0392 366 03 81-82 / 0533 834 13 55
ADRES: MAĞUSA ANITI HEYKELİ KARPAZ YOLU İSTİKAMETİNDE 

Bu haber toplam 28152 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 339 Sayısı

Adres Kıbrıs 339 Sayısı