1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Boks heyecanı nefes kesti
Boks heyecanı nefes kesti

Boks heyecanı nefes kesti

Boks heyecanı nefes kesti

A+A-

 

 

Hüseyin KIRAL

KKTC Boks Federasyonu tarafından bu yıl 3’üncüsü organize edilen Boks Gecesi’nde boksörlerimiz başarılı bir mücadele ortaya koydu. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen ve “Absolut Boxing Night” adı altında düzenlenen organizasyonda biri kadın olmak üzere altı siklette ringe çıkan boksörlerimiz, beş karşılaşmada rakiplerine üstünlük sağladı.
Boks gecesinde İngiltere’den 5 profesyonel boksör ile KKTC Boks Federasyonu adına 5 boksör kıran kırana mücadele ederken, bir de kadınlar arası boks mücadelesi yapıldı.
KKTC Boks Federasyonu Başkanı Yıltan Zabit, böylesi organizasyonların devam edeceği müjdesini verirken, salonu dolduran yüzlerce boks severden büyük bir alkış aldı.
Dj Umut Özsoy’un çaldığı hit parçalar eşliğinde başlayan boks gecesinde Kango Jump Tülen’in grubu ile yaptığı gösteri büyük beğeni topladı. Ayrıca gecede YDÜ dansçıları şov gerçekleştirdi.

EMİNE ARKIN BÜYÜK ALKIŞ ALDI
“Absolut Boxing Night” gecesinde ringe ilk çıkan boksörümüz milli boksör Emine Akın, İngiliz rakibi karşısında etkili bir performans ortaya koydu. Emine ilk iki rauntta rakibine oranla çok iyi bir mücadele ortaya çıkararak rakip antrenörünün ringe havlu atmasına sebep verdi. Karşılaşmayı nakavt olarak kazanan Emine Arkın büyük alkış topladı.

İKİ NAKAVT, İKİ SAYI İLE GALİBİYET
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yüzlerce kişinin izleyici olarak yer aldığı Boks Gecesi’nde erkeklerde KKTC Boks Federasyonu adına ringe çıkan İmama Kurbanov ile Muhammet Ünal, İngiliz rakiplerini ilk raundun sonuna yakın zamanda nakavt ederken, Ahmet Arca ile İhsan Çam hakemlerin verdikleri puanlar sonunda 10-9 karşılaşmayı kazanan taraf oldular.

90+’DA MİTHAT GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞADIĞI SAKATLIĞIN ACISINI YAŞADI
Gecenin tek yenilgisini Mithat Taylan yaşadı. Geçtiğimiz yılki organizasyonda omzu çıkan milli boksör, uzun bir tedavi sürecinden sonra çıktığı ringte tamamen profesyonel olan İngiliz rakibi Jason Redalig’e 10-9 sayı ile mağlup oldu.

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 264. Sayısı

Adres Kıbrıs 264. Sayısı