1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Böcek” skandalı istifa getirdi
“Böcek” skandalı istifa getirdi

“Böcek” skandalı istifa getirdi

Papapavlu’nun “gizli dinleme” olayı olarak tanımlanan böcek skandalının ardından istifa ettiği, ancak istifasının kabul edilmediği haber verildi.

A+A-

 


Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutan Yardımcısı Andreas Papapavlu’nun “gizli dinleme” olayı olarak tanımlanan böcek skandalının ardından istifa ettiği, ancak istifasının kabul edilmediği haber verildi.
Politis gazetesi, hatasını anlayan ve bunun için özür dileyen Papapavlu’nun istifasının Başkan Anastasidis tarafından kabul edilmediğini ve konunun kapanmış kabul edildiğini yazdı.
Başkanlık’tan yapılan açıklamaya göre Anastasiadis’in, Savunma Bakanı’ndan bilgi aldığını aktaran gazete, uzman görüşünde herhangi bir kişi hakkında ceza gerektiren bir suç saptanmadığını aktardı.
Papapavlu’ya, ofisinin Üsler Polisi tarafından kontrol edilmesi konusunda sıkı tavsiyelerde bulunulduğunu ve bu davranışın “kuşkusuz hatalı” olarak nitelendiğini de kaydeden gazete, Başkanlığın silahlı kuvvetlerin yeniden düzenlenmesi ve çağdaşlaşması yönündeki stratejik hedefin hızlı ve kesintisiz bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla RMMO’da sakinlik ve birliğin muhafaza edilmesi gerektiğine işaret ettiğini aktardı.
Gazete, Anastasiadis’in kararıyla, Komutan Yardımcılığına bir başkasının getirilmesi için Papapavlu’yu “yeme” çabalarında sonuç alınamadığını da belirtti.
Papapavlu’nun, İngiliz Üsleri’nde çalışan iki Kıbrıslı Rum yetkiliyi “böcek” araması yapmak üzere ofisine çağırması büyük bir rahatsızlığa neden olmuştu.

RMMO’da sıkı kontrol

Fileleftheros gazetesi ise, geçen Mart ayında Savunma Bakanlığı ofisinden bir hard disk çalınması üzerine bakanlıkta personel ve ziyaretçilerin binaya girişlerinde sıkı denetime tabi tutulacağını yazdı.
Haberi “Savunma Bakanlığı’nda ‘Havaalanı’ Kontrolü” başlığıyla veren gazete, eskiden kullanılan ve bozulduğu için kaldırılan güvenlik metal dedektörünün tamir edildiğini ve girişe yerleştirileceğini belirtti.
Güvenliğin artırılması için ikinci önlem olarak üst aramasının yapılacağını aktaran gazete, erkeklerin üst aramasının bakanlıkta görevli erkek inzibatlar tarafından yapılacağını belirterek, kadınların üst araması için ise kadın inzibatın atanması yönünde gerekli düzenlemelerin yapıldığını aktardı.
Habere göre bu önlemlerin eylül ayında hayata geçirilmesi bekleniyor. TAK

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur