1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bocce sahasına saldırı
Bocce sahasına saldırı

Bocce sahasına saldırı

Herkes İçin Spor Federasyonu’nun (HİSF) Bocce tesislerine Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği tarafından saldır yapıldığını belirtti

A+A-

 

 

Herkes İçin Spor Federasyonu’nun (HİSF) Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan Bocce tesislerine Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği tarafından saldırı gerçekleştirildiği ileri sürüldü. HİSF’ten yapılan açıklamada “Federasyonun kendi bütçe olanakları ve Spor Dairesi’nin yardımı ile 3 yılda tamamlanan Bocce tesislerine “Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği tarafından saldırı gerçekleştirildi” denildi. Açıklamanın devamında “İlk olarak halıfleks ile kaplı zemine bira şişeleri ve portakal kabukları atarak zemine hasar veren bu saldırganlar; daha sonra çevre düzenlemesi ile 10 milyar TL’ye mal olan parke döşemelerine sprey boyayla kendi logolarını yazmak suretiyle ikinci vakalarını gerçekleştirdi. Bu da yetmezmiş gibi son olarak yerel bir gazeteye ‘bunlar yetmez daha tribünü de yıkacağız’ diye açıklama veren dernek karşısında Herkes İçin Spor Federasyonu polise suç duyurusunda bulundu” ifadeleri yer aldı.

HİSF tepkili
HİSF Başkanı Hasan Senin yaptığı açıklama, “3 yıl önce dönemin Spor Dairesi Müdürü’nün verdiği yazılı kağıtta da belirtildiği gibi söz konusu Bocce Sahası’nın yapımına başlandı. Tesis tamamlandıktan sonra tribün eksikliğini gidermek için şu an görevde olan Spor Dairesi Yönetiminin de desteği ile bahse konu tribünü yaptık. Ancak yıllardır hiçbir faaliyette bulunmayan, lokallerini sadece kendi özel amaçları için kullanan, sözde Beden Eğitimi Öğretmeni olup Kıbrıs Türk Halkı için yapılan bu tesise zarar veren sözkonusu kişiler için polise başvuru yaptık” dedi.

“Gerekçe tribün görüş alanlarını etkiliyor”
Federasyonlarının her yıl Avrupa’ya giderek ülkemizi başarı ile temsil ettiğini ve söz konusu tesiste kadın, genç, çocuk herkesin spor yaptığını belirten Senin, adından da belli olacağı gibi söz konusu yerin Atatürk Spor Kompleksi olduğunu, tabela derneklerin kahvehanesi olmadığını belirtti. Senin kendi binalarını bile temizlemekten aciz olan bu kişiler yapılan tribünün sözde görüş alanlarını etkilediğini savunmasını trajikomik olarak nitelendirdi. Şehir planlamada bile iki bina arası 6 metre kanunu varken, derneğin kapısı ile tribün arasında 8 metreden fazla mesafe olduğunu dile getiren Senin, zaten kapılarının bir metre boyunda olduğunu ve buzlu camla örtüldüğünü, içerden dışarıyı görmenin imkânsız olduğunu belirtti.

“Vandalvari açıklamalara maruz kaldık”
Bunlar yetmezmiş gibi dernek başkanının sporcuları tehdit ettiğini ve bu statükocu zihniyete sahip kişilerin  kendilerini devletten üstün göstererek ‘biz kimseden korkmayık tribünüde yıkacayık’ diye Vandal vari açıklamalarına maruz kaldıklarını belirtti. Bu olaylara karşı soğukkanlı davrandıklarını ve söz konusu kişilere onların yaptığı gibi cevap vermediklerini, Türk Sporuna hiçbir katkısı olmayan bu kişiler karşısında haklarını arayacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur