1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 'BM'ye henüz bilgilendirme yok'
'BM'ye henüz bilgilendirme yok'

'BM'ye henüz bilgilendirme yok'

Kıbrıs Rum basını, Kıbrıslı Rum ve Maronitlere BM aracılığıyla yardım adı altında gönderilen malzemelerden vergi alınması ile ilgili BM ve Kıbrıs Rum yetkililerine henüz bilgi verilmediği yazdı

A+A-

Kıbrıs Rum Başkanlığı İnsani Konular Komiseri Fotis Fotiu, kuzeyde yaşayan Kıbrıslı Rum ve Maronitlere BM aracılığıyla yardım adı altında gönderilen malzemelerden vergi alma kararının değiştirilmesi umudunu taşıdığını açıkladı.

Alithia gazetesinin haberine göre, Kıbrıs Rum Başkanlığı İnsani Konular Komiseri Fotis Fotiu dün yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Kıbrıslı Rum ve Maronitlere gönderilen yardımlar arasında sadece yiyecek malzemesi değil, ısınmak için kullanılan yakıt ve sıvı gazın da bulunduğuna işaret edilerek, konunun insani boyuttan da ele alınması gerektiğini belirtti.

Fotiu, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Kıbrıslı Türk makamlarının bu uygulamasına karşılık verip vermeyeceği şeklindeki bir soruya olumsuz yanıt vererek, “Biz karşı ceza verme temelinde faaliyet göstermeyiz” şeklinde konuştu.

Kuzeyde yaşayan Kıbrıslı Rum ve Maronitlere “sakin olmaları ve sorun çıkarmamaları” çağrısında bulunan Fotiu, “Çarşambaya kadar yaşanacak gelişmeleri bir görelim. İşgal makamlarının tekrar düşüneceğini ümit ediyorum” dedi.

Birleşmiş Milletler’in düne kadar bu konuyla alakalı Kıbrıslı Türk makamlarından herhangi bir bilgilendirme almadıklarını belirten gazete, birçok Kıbrıslı Türk’ün bu konudaki bakış açısının ise “olumlu olduğu” iddiasında bulundu.

Politis gazetesi ise, Kıbrıs Türk tarafının aldığı karara ilişkin ayrıntıları henüz BM’ye iletmediğini, Kıbrıs Rum hükümeti ve BM’nin beklemede olduklarını belirterek, her şeyin önümüzdeki Çarşamba günü netleşeceğini yazdı.

 

 

Bu haber toplam 2178 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler