1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BM: ÜZGÜNÜZ, SADECE TIBBİ MALZEME GEÇTİ
BM: ÜZGÜNÜZ, SADECE TIBBİ MALZEME GEÇTİ

BM: ÜZGÜNÜZ, SADECE TIBBİ MALZEME GEÇTİ

Kuzeyde yaşayan Maronit ve Rumlara BM aracılığıyla güneyden iletilen ERZAKLAR kuzeyin gümrük uygulaması nedeniyle GÖNDERiLMEDi , BM üzgün olduğunu açıkladı, Kıbrıs Türk Yönetiminin kararını TALİHSİZ olarak yorumladı

A+A-

SAAT: 11.30: BM: "Bugünkü erzak yardımlarını Kıbrıs Türk tarafının vergi uygulama kararından dolayı ilaçla sınırlamak durumunda kaldık. Kıbrıs Türk yönetimin bu kararı talihsiz bir gelişme."

BM Barış Gücü, bu sabah saat 10:50’de insanı malzeme taşıyan BM aracının Lefkoşa’dan 40 yıldır olduğu gibi Karpaz’da yaşayan Kıbrıs Rum Toplumu’na ulaştırmak için Lefkoşa’dan ayrıldığını belirtti.

BM, Bugün taşınacakların Kıbrıs Türk tarafının tek taraflı vergi ve fon uygulama kararı nedeniyle SADECE TIBBI MALZEME ile kısıtlandırdığını da açıkladı.

Açıklamada, “BM Kıbrıs Türk tarafının tek taraflı aldığı bu kararı üzüntü ile karşıladı, talihsiz bir gelişme olarak nitelendirdi. İyi niyet misyonunun rolü, 3. Viyana Anlaşması olarak bilinen anlaşmaya dayanır.

Yüzlerce yaşlı insana haftalık gönderilen yardımlarla ilgili BM Barış Gücü taraflara karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulmak için hazırdır” dedi.


SAAT: 10.00 Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan Rum ve Maronitlere gönderilen erzaklara gümrük uygulanması kararının ardından ilk erzaklar Ledra Palace’dan kuzeye geçiriliyor.

Ledra Palace geçiş noktasına sabah saatlerine ulaşan iki UN aracı şu sıralar içerisindeki erzaklarla bekletiliyor.


barikat-2.jpg

barikat-3,.jpg

FOTOĞRAF: AYŞE GÜLER
GÖRÜNTÜ: DİDEM MENTEŞ

Bu haber toplam 3662 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler