1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “BM tarafından sunulan 77 sayfalık belge gizlendi”
“BM tarafından sunulan 77 sayfalık belge gizlendi”

“BM tarafından sunulan 77 sayfalık belge gizlendi”

İzzet İzcan, BM tarafından sunulan 77 sayfalık belgenin gizlendiğini ifade etti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, BM tarafından sunulan 77 sayfalık belgenin gizlendiğini ileri sürerek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu konu hakkında derhal açıklama yapmaya çağırdı.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, dün AKEL ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrası BM tarafından taraflara 77 sayfalık bir belge sunulduğunu açıkladıklarını, bunun ardından BM yetkililerinin ve Güney Kıbrıs hükümet sözcüsünün bu belgenin sunulduğunu kabul ettiklerini belirterek, “Herkesten gizlendiği için Kıbrıs’ın güneyinde deprem etkisi yaratan 30 Nisan 2013 tarihli bu belge dün Sn Anastasiadis tarafından tüm siyasi parti liderlerine dağıtılmıştır. Önümüzdeki günlerde Güney Kıbrıs ulusal konseyinde ele alınacaktır” dedi.

Açıklamasında “Bu belgenin içeriğinde ne var? Yeni bir dış kaynaklı plan mı? Herhangi bir taahhüt de bulunuldu mu? 30 Nisan 2013 tarihli bu belge neden Kıbrıs türk siyasi partilerinden ve toplumdan gizlenmiştir?” ifadelerine yer veren İzcan, halkın parçası olmadığı bir sürecin başarı şansı olmadığını, Kıbrıs halkının ve siyasi güçlerinin bütün çalışmalardan haberdar ve taraf olması gerektiğini savundu.

“Dış güçlerin değil, tüm Kıbrıslıların çıkarlarını gözetecek bir çözüme ulaşmak için şeffaf ve katılımcı bir sürece ihtiyaç vardır” diyen İzcan, federal çözümün bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu haber toplam 1715 defa okunmuştur
Etiketler :