1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. BM: Şimdi Kıbrıs’taki taraflar için düşünme zamanı
BM: Şimdi Kıbrıs’taki taraflar için düşünme zamanı

BM: Şimdi Kıbrıs’taki taraflar için düşünme zamanı

Dujarric, tarafların BM Genel Sekreteri’ne gelmeleri halinde BM ve iyi niyet ofisinin Kıbrıs’taki taraflara yardıma hazır olduğunu, şimdi zamanın tarafların enine boyuna düşünme zamanı olduğunu söyledi.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Sözcüsü Stephane Dujarric, tarafların BM Genel Sekreteri’ne gelmeleri halinde BM ve iyi niyet ofisinin Kıbrıs’taki taraflara yardıma hazır olduğunu, şimdi zamanın tarafların enine boyuna düşünme zamanı olduğunu söyledi.
 
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin resmen görevini bıraktığını teyit edip etmediği ve Genel Sekreter’in bu mevkiyi doldurma planının ne olduğu sorulan Dujarric, Eide’nin Özel Danışman olarak görev süresini doldurduğunu ve Kıbrıs’a son ziyaretini yapmakta, çeşitli taraflarla görüşmeleri olduğunu, şimdilik dosya üzerinde Oslo’dan çalışmaya devam edeceğini bildirdi.
 
Dujarric, Eide’nin ayrılması için henüz resmi bir tarih olmadığını belirtti; “Demek istediğim, İsviçre’de ne olduğunu siz de biliyorsunuz. BM’nin gördüğü kadarıyla Kıbrıs’taki tüm taraflar bir enine boyuna düşünme dönemine girdiler. Dolayısıyla süreçte bulunduğumuz yer burasıdır” şeklinde konuştu.
 
Eide’nin Kıbrıs’la ilgili sürecin BM tarafından hayata döndürülmeyeceği açıklamasını yorumlaması istenen Stephane Dujarric, bu açıklamanın Genel Sekreterin, tarafların kendisinden istemesi halinde BM’nin, iyi niyet misyonunun taraflara yardım etmeye hazırdır açıklamasıyla aynı çizgide olduğuna dikkati çekti ve şöyle dedi:
 
“Şimdi Kıbrıs’taki taraflar için düşünme zamanıdır. Sanırım bunda onun söyledikleriyle Genel Sekreterin daha önce söyledikleri arasında hiçbir çelişki yoktur.”

 

 

Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur
Etiketler :