1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. BM "Kıbrıs'ta gerginliğin azaltılmasını" istedi
BM "Kıbrıs'ta gerginliğin azaltılmasını" istedi

BM "Kıbrıs'ta gerginliğin azaltılmasını" istedi

Dujarric, Genel Sekreterin Türkiye’nin Kıbrıs etrafında sondaj faaliyetleri için gemilerini gönderme kararından sonraki gelişmeleri endişeyle izlediğini, Genel Sekreter’in gerginliği azaltmak için çaba harcanmasını istediğini söyledi.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Sözcüsü Stéphane Dujarric, Genel Sekreterin Türkiye’nin Kıbrıs etrafında sondaj faaliyetleri için gemilerini gönderme kararından sonraki gelişmeleri endişeyle izlediğini, Genel Sekreter’in gerginliği azaltmak için çaba harcanmasını istediğini söyledi.

 Günlük basın brifinginde konuşan Dujarric, Türkiye’nin sondaj çalışmalarını başlatmak için Kıbrıs’ın etrafına gemilerini gönderme kararını Genel Sekreter’in yakından endişeyle izlediğini ifade etti.

 “Bizim hidrokarbon araştırmalarıyla ilgili görüşümüz değişmemiştir. Açık denizdeki hidrokarbonlar Kıbrıs’taki her iki toplum için potansiyel faydadır” şeklinde konuşan Sözcü, Genel Sekreter’in Kıbrıslı Rum lider ve Kıbrıslı Türk liderin daha önce müzakerelerinde birleşik bir Kıbrıs’ta doğal kaynakların gelecekteki federal hükümetin yetkisi içerisinde olmayı kabul ettiklerini hatırlattığını belirtti.

 Dujarric, “Genel Sekreter gerginliğin azaltılması için çaba harcanmasını istiyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1657 defa okunmuştur