1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM Güvenlik Konseyi, ilk defa LGBTİ’ler için toplandı
BM Güvenlik Konseyi, ilk defa LGBTİ’ler için toplandı

BM Güvenlik Konseyi, ilk defa LGBTİ’ler için toplandı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 70 yıllık tarihinde ilk defa LGBTİ’ler için toplanarak IŞİD’in Suriye ve Irak’ta eşcinsellere karşı uyguladığı vahşete dikkat çekti.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 70 yıllık tarihinde ilk defa LGBTİ’ler için toplanarak IŞİD’in Suriye ve Irak’ta eşcinsellere karşı uyguladığı vahşete dikkat çekti.

New York’ta düzenlenen ve BM’nin tüm üyelerinin davet edildiği toplantıya ev sahipliği yapan ABD Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Samantha Power, küçük ama önemli bir adım attıklarını söyledi.

LGBTİ’ler için bir araya gelmekten onur duyduklarını dile getiren Power, “Bu bizim son adımımız olmamalı” diye de ekledi.

Ancak toplantıya güvenlik konseyinin 15 üyesinden Angola ve Çad katılmadı.

En az 30 eşcinsel öldürüldü

Şu anda LGBTİ’leri dünyada tehdit eden en büyük tehlikenin IŞİD olduğunu vurgulayan Power, bugüne dek Suriye ve Irak’ta 30 eşcinselin vahşice öldürüldüğünü belirtti. Power, IŞİD’in Facebook ve tanışma uygulamalarını kullanan eşcinselleri ‘avladığını‘ açıkladı.

IŞİD vahşetinden kurtulan Suriyeli eşcinsel Suphi Nahas, militanların ele geçirdiği bir arkadaşının telefonunda numarası kayıtlı olduğu için kendi hayatının da tehlikeye girdiğini, bu nedenle de ülkeden kaçmak zorunda kaldığını anlattı.

Tehditler Türkiye’de de peşini bırakmadı

IŞİD öldürmezse ailesi tarafından öldürüleceğini söyleyen Nahas, “Önce Lübnan’a oradan da Türkiye’ye gittim. Ancak tehditler burada da devam etti. Bir okul arkadaşım IŞİD’e katılmış ve beni ‘Seni bulup öldüreceğim, böylece cennete gideceğim’ diye tehdit etti” dedi.

IŞİD, neden eşcinselleri çatıdan çatıyor?

Diken’den Elmas Topcu’nun sorularını yanıtlayan ilahiyatçı Ednan Aslan, İslam’ın bütün mezheplerine göre eşcinsellerin öldürülmesinin ‘dinin gereği‘ olduğuna dikkat çekmiş, “Ancak bir fark var. Hadis kitaplarında ‘Dağdan atın’ diyor. Rakka’da dağ olmadığı için de yüksek binadan atıyor, duvarı üzerine yıkıyorlar. Bunların hepsi fıkıh kitaplarında, aktüel fıkıh kitaplarında da var” demişti.

‘Rakka Sessizce Katlediliyor‘ grubundan Abu Muhammed de IŞİD’in bunu hem gövde gösterisi için hem de radikal İslam’ın bir yorumu olarak yaptığını belirtmişti.

 

diken.com.tr

Bu haber toplam 1840 defa okunmuştur