1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BM ve AB'den Maraş açıklaması: Endişeliyiz
BM ve AB'den Maraş açıklaması: Endişeliyiz

BM ve AB'den Maraş açıklaması: Endişeliyiz

BM Genel Sekreteri sözcüsü Maraş açıklaması yaptı. Endişeli olduklarını dile getiren sözcü, "tüm taraflara aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için diyalog çağrısı yapar ve tarafları bir araya getirmeye hazır olduğunu tekrar eder” ifadelerini kullandı.

A+A-

Genel Sekreter sözcüsü Stephane Dujarric Maraş ile ilgili açıklama yaptı

BM Genel Sekreteri sözcüsü Maraş’ın sahil şeridinin açılmasına yönelik yapılmış olan açıklamada endişe duyduğunu belirtti.

Genel Sekreter sözcüsü, Birleşmiş Milletler’in Maraş ile ilgili pozisyonunun ilgili Güvenlik Konseyi kararları ile şekillenmiş olduğunu ve bu pozisyonda herhangi bir değişiklik olmadığını hatırlattı.

Adada gerginlik yaratacak ve diyaloğun yeniden başlamasını veya görüşmelerin gelecekteki başarısını engelleyecek tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Genel Sekreter tüm taraflara aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için diyalog çağrısı yapar ve tarafları bir araya getirmeye hazır olduğunu tekrar eder” ifadeleri kullanıldı.


Maraş'ın açılma süreci AB'yi endişeye sevk etti

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kıbrıs'ın kuzeyinde kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararından endişe duyduklarını, bunun Kıbrıs müzakerelerini yeniden başlatma çabalarını daha karmaşıklaştırabileceğini bildirdi.

Borrell, yazılı açıklamasında, AB'nin Maraş ile ilgili bugün yapılan açıklamalardan ve gelişmelerden derin endişe duyduğunu belirtti.

Bu adımın gerilimi artıracağını ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin başlaması çabalarını daha da karmaşık hale getirebileceğini ifade eden Borrell, "Şu anda acil olan daha büyük bölünmüşlükler yaratmak değil güvenin yeniden tesis edilmesidir. AB, bu yöndeki çabaları desteklemeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Borrell, AB'nin Birleşmiş Milletler ile yakın temas halinde olduğunu ve sahadaki durumu yakından takip ettiğini vurgulayarak, BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygı duyulmasının esas olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 3240 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler