1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Blatter’in istifası süreci etkilemez”
“Blatter’in istifası süreci etkilemez”

“Blatter’in istifası süreci etkilemez”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Sepp Blatter’in FIFA Başkanlığı görevinden istifası sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerin kişiler arasında değil, kurumlar arasında devam ettiğini ve günün sonunda FIFA başkanı kim seçilirse seçils

A+A-

Necmi BELGE

Kıbrıs’ta futbolu birleştirme amacıyla 11 Aralık 2012’de başlayan ve daha sonra FIFA gözetiminde 5 Kasım 2013’de Zürih’te imzalanan geçici belge ile devam eden süreç 8 Mayıs 2015’de KTFF’nin taahhüt ettiği tüzük değişikliği ile yeni bir ivme kazanmıştı.

Bu bağlamda, FIFA kriterlerine uygun olarak hazırlanan tüzük değişikliği FIFA’nın Zürih’teki merkezine gönderilmiş ve bu konudaki takvim devam ederken, 29 Mayıs 2015 tarihinde Zürih’te gerçekleştirilen FIFA Genel Kurulu’nda Sepp Blatter yolsuzluk ve şike iddiaları arasında ilk turda yeterli oyu sağlamamasına rağmen, rakibi Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin adaylıktan çekilmesi ile yeniden başkan seçilmişti.

Sertoğlu: “Görüşmeler kişiler arasında değil kurumlar arasındadır”
Ne var ki, Başkan Blatter bu tartışmalı seçimin ardından FIFA ile ilgili şike ve yolsuzluk iddialarını soruşturan Amerikan FBI ajansının eriştiği bulgular sonunda istifa etmek zorunda kaldı.
Bu gelişmelerin ardından, Kıbrıslı Türkleri çok yakından ilgilendiren ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu arasında FIFA gözetiminde devam  “Kıbrıs’ta Futbolu Birleştirme” görüşmelerinin akıbetini, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’na sorduk.

Başkan Sertoğlu, görüşmelerin kişiler arasında değil kurumlar arasında devam ettiğini ve günün sonunda FIFA başkanı kim seçilirse seçilsin, sürecin devam edeceğini ve süreci etkilemeyeceğini belirtti.
FIFA Başkanı Sepp Blatter’in istifasına rağmen, yeni bir genel kurul sürecinin bir yıl alacağını ve Blatter’in yeni bir başkan seçilene kadar görevine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur