1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP’den Kıbrıs konusunda açıklama
BKP’den Kıbrıs konusunda açıklama

BKP’den Kıbrıs konusunda açıklama

Korkmazhan: “Müzakerelerin yeniden başlayacak olması memnuniyet verici”

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, müzakerelerin yeniden başlayacak olmasını memnuniyet verici bulduklarını kaydederek, “Daha fazla zaman kaybedilmeden kapsamlı çözüme ulaşılması şarttır” dedi.

Yazılı açıklamasında, “Gerginlik, askeri güç gösterisi ve zamana oynama politikalarının hiç kimseye kazanç sağlamadığı görüldü” ifadesine yer veren Korkmazhan, çözümsüz geçen zamanın Kıbrıslıların aleyhine olduğunu söyledi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmelerde ve çözüm sürecinde Kıbrıslı Türklerin özne olacağı yeni bir anlayışa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Abdullah Korkmazhan, erken zamanda sonuca ulaşabilmek için alışılmış kalıpların ve yöntemlerin dışına çıkılmasının şart olduğunu kaydetti.

"Güven arttırıcı önlemlerin müzakere süreciyle paralel şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor” de diyen Korkmazhan, “Güven arttırıcı önlemleri kapsamlı çözümün parçası olarak ele almak veya müzakere sürecine hapsetmek statükocu yaklaşımdır” ifadesine yer verdi.

BKP’nin desteklediği Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, ortaya koyduğu yeni anlayışla ve vizyonla Kıbrıs sorununu erken zamanda çözebileceğini savunan Korkmazhan “Kıbrıslı Türk toplumunun değişim ve çözüm istenci çok güçlüdür. Sayın Akıncı’nın seçimi kazanması ile bu istencin hayat bulacak” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur