1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP'den iki lidere de suçlama
BKPden iki lidere de suçlama

BKP'den iki lidere de suçlama

İzcan, Türkiye’nin politikalarını da eleştirerek, protesto etti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, müzakere sürecinin kopmasından üzüntü ve endişe duyduklarını belirterek, “Her iki lider de bugüne kadar müzakerelerde ilerleme sağlanması için çaba harcamamış ve uzlaşmaz bir tutum içerisinde olmuşlardır” iddiasında bulundu.

İzcan, yazılı açıklamasında, “Tarafların uzlaşmaz tutumu nedeni ile hiçbir ilerlemenin sağlanmadığı müzakere süreci zaten bir süre sonra kendiliğinden son bulacaktı. Biz bunu gördüğümüz için Güven Artırıcı Önlemlerin müzakere süreci ile paralel bir şekilde hayata geçirilmesini ve böylece ilerleme sağlanmasını sürekli talep ettik. Bugün yaşananlar bunun tam tersidir. Taraflar güvensizlik ve gerginlik yaratacak faaliyetler içerisine girmişlerdir” ifadelerini kullandı.

İzcan, Türkiye’nin politikalarını da eleştirerek, protesto etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ın tüm halklarının doğal zenginliklerden yararlanabilmesinin yolunun “erken federal çözümden geçtiğini” savundu.

Bu bağlamda müzakere sürecinin kopması değil, süratlendirilmesi gerektiğini belirten İzcan, “Müzakerelerden çekilmek ve 30 maddelik yaptırım uygulamaya kalkmak, toplumlararası gerginliği arttırmaktan ve sorunu çözümsüzlüğe sürüklemekten başka hiçbir şeye yaramayacaktır” dedi.

İzcan, tarafları, soğukkanlı olmaya, uluslararası hukuka uymaya, gerginlik siyasetlerinden uzak durarak, müzakereleri erken çözüme ulaşma yönünde hızlandırarak sürdürmeye çağırdı.

(tak)

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur