1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP ve AKEL'den ortak çalışma
BKP ve AKELden ortak çalışma

BKP ve AKEL'den ortak çalışma

BKP ve AKEL, müzakere sürecinin yeniden başlaması ve erken çözüme ulaşılması yönünde ortak çalışma yapmak amacıyla ortak çalışma grubu oluşturdu

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve AKEL, müzakere sürecinin yeniden başlaması ve erken çözüme ulaşılması yönünde ortak çalışma yapmak amacıyla ortak çalışma grubu oluşturdu.

BKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, BKP ve AKEL heyetleri bugün bir araya gelerek, Kıbrıs sorunu ve bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. İki partinin kurma kararı aldığı ortak çalışma grubu, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, çalışmalarına başlayacak.

Toplantının ardından BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kyprianou ortak basın toplantısı düzenleyerek, iki partinin üzerinde uzlaştıkları ‘Ortak Deklarasyon’u açıkladı.

Kıbrıs konusunda ortak mücadele çağrısı yapılan deklarasyonda, müzakerelerin yeniden başlaması için Türkiye’ye gemilerini geri çekme çağrısı yapıldı. Deklarasyonda ayrıca deniz bölgeleri, doğal kaynaklar ve federal gelirlerin paylaşımının, müzakerelerde liderlerin vardıkları görüş birlikleri çerçevesinde çözülmesi geretiğine vurgu yapıldı.

(tak) 

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur