1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP: “Federasyon yanlıları bir araya gelmeli”
BKP: “Federasyon yanlıları bir araya gelmeli”

BKP: “Federasyon yanlıları bir araya gelmeli”

Korkmazhan, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm adı altında kalıcı taksim politikasının ileriye taşındığını ileri sürerek, federasyon yanlısı güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm adı altında kalıcı taksim politikasının ileriye taşındığını ileri sürerek, federasyon yanlısı güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Korkmazhan bugün yaptığı açıklamada, Galler’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde Kıbrıs sorununun da ele alındığını ifade ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirve çerçevesinde gerçekleştirdiği toplantılar ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ile görüşmesinde iki devletli çözüm adı altında kalıcı taksim tezini ileriye sürdüğünü savundu.

Abdullah Korkmazhan; “çözüm ister görünüp çözümsüzlüğü derinleştirme politikası izleyen AKP hükümeti, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve çözüm karşıtlarına karşı, federasyon yanlısı güçler olarak farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bir araya gelmeliyiz” dedi.

Korkmazhan, gelecek yıl gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde federasyon yanlısı güçlerin tek ve ortak bir bağımsız aday etrafında bir araya gelmesi gerektiğini ifade ederek, BKP’nin bu kapsamda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur