1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bizim olanı istiyoruz”
 “Bizim olanı istiyoruz”

“Bizim olanı istiyoruz”

Bilardo Federasyonu başkanı Aşkın Burcu başkanlığında toplanan spor federasyon başkanları, spor fonunda biriken paranın yeniden kendi bütçelerine verilmesini istiyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

Bilardo Federasyon Başkanı Aşın Burcu’nun çağrısı üzere, ülkemizde faaliyet gösteren spor federasyon başkanları veya temsilcileri dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği  (KTSYD) seminer salonunda bir araya geldi. 32 spor federasyon başkanını da toplantıya çağıran Aşkın Burcun’nun bu davetine 12 spor federasyon başkanı katılırken, iki federasyonun da temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Spor Fonu’nda toplanan gelirin yılsonu itibarı ile oluşan gelir fazlası yeniden Spor Dairesi’ne geri dönerken, spor federasyonlarına katkı kalemine yatmaması ve KKTC MOK’un durumu görüşüldü.

Para 17/12 oranında federasyonların bütçesine eşit dağıtılsın
14 spor federasyonu yetkilisi, Spor Bakanlığı’ndan Spor Fonu’na düşen ve yıl sonu itibarı ile 9 milyon TL olduğu öğrenilen gelir fazlası paranın yeniden Spor Dairesi’nin, Spor Federasyonları’na katkı kalemine aktarılmasını etme kararı aldı. Bu paranın federasyonlara nasıl ve ne şekilde dağıtılması konusunu, paranın kaleme yattıktan sonra görüşülmesine karar verildi.

Spor Federasyonları Birliği kuruluyor
KTSYD seminer salonunda gerçekleşen toplantıda spor federasyon temsilcileri, ayrıca Spor Federasyonları Derneği kurulması için tüzük çalışması başlatılmasına karar verdi.
Spor Federasyon temsilcileri KKTC MOK’un durumunu da görüşerek, İçişleri Bakanlığı ve Kaymakamlık’ı göreve davet etti.

Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur