1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'BİZİ HİÇE SAYIYOR'
BİZİ HİÇE SAYIYOR

'BİZİ HİÇE SAYIYOR'

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs’ın kuzeyinde ‘temsilcilik’ açmak için ‘sessiz sedasız’ FIFA girişimine milletvekillerinden ortak tepki

A+A-

• CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali:“Türkiye’nin kendi ilişkilerini düzenlemek için ortaya koyduğu bir tavır… Yoklukla malul”

• DP-UG Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu: “Önce Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile istişare edilmesi en doğrusu olurdu”

• CTP-BG Milletvekili Fazilet Özdenefe: “Mantıklı bir nedeni, kendilerince meşru bir gerekçeleri olsa dahi, federasyonumuzla paylaşılmadan böyle bir girişim yapılması kabul edilemez”

• TDP Milletvekili Zeki Çeler: “Kurumlarımız hiçe sayılarak atılan adım rencide edeci… Biz bu adada neyiz, neciyiz, neden buradayız?..”

• CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy:“Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun yanı sıra, Kıbrıslı Türklere de saygısızlık”


Meltem SONAY

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan (KTFF) habersiz, uluslar arası futbol otoritesi FIFA’ya resmen başvurarak Kuzey Kıbrıs’ta “temsilcilik” açmak istediğine milletvekillerinden tepki geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun, KTFF ile istişare etmeden attığı adımın ‘kabul edilmez’ olduğunu ifade eden milletvekilleri, girişimi KTTF’nin yanı sıra, Kıbrıslı Türkler’e de saygısızlık olarak niteledi.
CTP, TDP milletvekilleri atılan adıma tepki gösterip ‘Kıbrıslı Türklere yarar sağlayacak bir adım olmadığı’ inancını belirtirken, DP- UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu da KTTF ile paylaşılıp atılacak bir adımın daha doğru olacağı görüşünü belirtti.

Milletvekilleri ne dedi?... Milletvekilleri ne dedi?...


CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali: “Türkiye’nin kendi ilişkilerini düzenlemek için ortaya koyduğu bir tavır”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu girişiminin, Türkiye’nin kendi ilişkilerini düzenlemek için ortaya koyduğu bir tavır olduğu görüşünü belirten CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali, bu adımın Kıbrıslı Türkler açısından bir ileri adım olması amacıyla yapılmadığı görüşünü de ifade etti.
“Bu adım yoklukla maluldür” diyen Şahali, Kuzey Kıbrıs’ın uluslar arası statüsü bakımından Türkiye’nin burada açacağı bir temsilciliğin, Kıbrıslı Türkler açısından hiçbir sonuç doğurmayacağını da belirtti.
Böylesi bir adımın, Türkiye’ye Kıbrıs’la ilgili suçlamaları pekiştireceği görüşünü de ifade eden Şahali, Kıbrıslı Türkler’in spor ambargosundan kurtuluş yolunun Kıbrıs Sorunu’nun çözümünde geçtiğinin altını çizdi.
Şahali, çözüm yolunda atılacak adımların da Kıbrıs adasından neşet etmesi gerekliliğine işaret eden Şahali, bu anlamda KTFF’nin KOP’la ilişkisinin ileriye taşınmasına ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

TDP Milletvekili Zeki Çeler: “Biz bu adada neyiz, neciyiz, neden buradayız?”

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Türkiye’deki bu tür kurumların durmadan ülkemizdeki kurumları hiçe sayarak attıkları bu adımların ‘rencide edici’ olduğuna işaret etti.
Kurumlarımızın durmadan bu konularda feveran etmesine karşın, kurumlarımızın by-pass edilerek, hiçe sayılarak adımlar atılmasının, ‘Biz bu adada neyiz, neciyiz, neden buradayız’ı sorgulattığına vurgu yapan Çeler, bu tür hareketlerin Türkiye ile Kıbrıs arasındaki uçurumun da açılmasına neden olduğu görüşünü belirtti.
Geçtiğimiz yıldan bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Ofisi ile mücadele ettiklerini, bu son adımın da tuz biber olduğunu ifade eden Çeler, “Zaten Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Ofisi Protokolü ile ofisi devrettik, şimdi de KTFF’yi mi kapatacağız” şeklinde konuştu.
“Hükümette olup yetkili makamlara sahip olanların dik duruş gösteremeyeceği açık” diyen Zeki Çeler, topluma kurumlarımıza hep birlikte sahip çıkma çağrısı da yaptı.


CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy: “KTFF’nin yanı sıra, Kıbrıslı Türklere de saygısızlık”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun(KTFF) ülkenin köklü kurumlarından biri olduğuna işaret eden CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, ülkede bu anlamda gelişecek herhangi bir olayda da KTFF’nin bilgi sahibi ve onay mercii olması gerekliliğine işaret etti.
KTFF dikkate alınmayarak atılan adımın, KTFF’nin yanı sıra, Kıbrıslı Türklere de saygısızlık olarak nitelendirilebileceğini ifade eden Akansoy, TFF’nin Kıbrıslı Türkler’in hayatını geliştirmeye yönelik bir adımı, önce bizim federasyonumuzla görüşmesi gerektiği görüşünü belirtti.
“Oldu - bitti kabul edilebilir değil” diyen Akansoy, özellikle son yıllarda Kıbrıslı Türkler’in kurumlarına sahip çıkma hassasiyetine işaret etti.
“Türkiye ile imzalanan Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Ofisi Protokolü’nde de kendi kurumlarımızın göz ardı eden adımlar öngörüldüğünü okuyoruz” diyen Akansoy, TFF’nin adımının da bu protokole paralel değerlendirilmesi gerektiğini ve hükümetin ciddi hassasiyet göstermesi gerektiği düşüncesini belirtti.
Akansoy, “Her iki konunun da takipçisi olacağız, kurumlarımızın göz ardı edilmesine yönelik herhangi bir girişimi de toplumun gündemine taşıyıp gerekli siyasi tavrı göstereceğiz” şeklinde konuştu.


DP-UG Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu: “Önce KTFF ile istişare edilmesi en doğrusu olurdu”

“İçeriğini bilmeden, kapsamının ne olacağını, ne amaçla yapılacağını bilmeden çok detaylı konuşmak doğru olmaz” diyen DP-UG Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu, buna karşın, önce buradaki federasyonla istişare edilmesinin daha doğru olacağı görüşünü belirtti.
Arabacıoğlu, “Federasyonun bir tepkisi var… Evet buradaki federasyonla işbirliği halinde yapılması ve karar üretilmeden istişare edilmesi en doğrusu olurdu” şeklinde konuştu.


CTP-BG Milletvekili Fazilet Özdenefe: “Federasyonumuzla paylaşılmadan atılan adım kabul edilemez”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, KTFF ile istişare etmeden attığı adımı ‘tehlikeli sular’ olarak değerlendiren CTP-BG Fazilet Özdenefe, TFF’nin bir süre önce Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşmesine de işaret etti.
Bir süre önce TFF Başkanı’nın Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşmesini ve herhangi bir açıklama yapılmayışını da anımsatan Özdenefe, “Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun böyle bir girişimden bilgisi var mıydı, o görüşmelerde bu konu konuşulmuş muydu açıklanması lazım. Bu durum Cumhurbaşkanı ile konuşulmuş olsa dahi kabul edilemez” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili detay bilinmediği için ilk etapta doğru bulmadığını ifade eden Özdenefe, “Mantıklı bir nedeni, kendilerince meşru bir gerekçeleri olsa dahi, federasyonumuzla paylaşılmadan böyle bir girişim yapılması kabul edilemez” dedi.
Özdenefe, “Biz özne olma mücadelesi verirken, Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının da bizi atlama noktasına gitmesi hiç iç açıcı değil. Soru işaretlerini, acabaları da artıran bir durum” şeklinde konuştu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu da açıklama yapmaya çağırdı.

Tek ‘farklı ses’ UBP Milletvekili Tatar’dan… “Rum’dan bana hayır yok”

TFF’nin FIFA girişimi ile ilgili YENDÜZEN’in değerlendirmelerini aldığı milletvekilleri arasında tek farklı açıklama UBP Milletvekili Ersin Tatar’dan geldi.
Tatar, basın önünde yapılan tartışmayı doğru bulmadığını ifade ederken, “Türkiye’nin bir sıkıntısı vardır herhalde, Türkiye her zaman bize her türlü ilgi alakayı gösterir. Rum’dan bana hayır yok” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin mutlaka bir sıkıntısı vardır”
“Bunlar milli meseleler” diyen UBP Milletvekili Ersin Tatar, kamuoyu önünde, basın yoluyla Türkiye ile tartışma ve kavgayı doğru bulmadığını ifade etti.
“Önce ne olduğunu anlamak lazım, dünya önünde Türkiye ile çatışmaya mı giriyoruz şimdi” diyen Tatar, Türkiye’nin mutlaka bir sıkıntısı olduğu görüşünü savundu.
“Rum bizi ne zaman dikkate aldı, bizi tanıyor mu? Gidip KOP’un altına girince ne olacak, Rum’dan bana hayır yok” şeklinde konuşan Tatar, Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere her zaman, her türlü ilgi ve alakayı gösterdiği görüşünü de ileri sürdü.
“Soğukkanlı olmak lazım” diyen Ersin Tatar, “Basının önünde Türkiye ile tartışma, kavga pek hoşuma gitmedi” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur