1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. “Biz birlikte çok daha güzeliz”
“Biz birlikte çok daha güzeliz”

“Biz birlikte çok daha güzeliz”

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmen ve öğrencilerinden “Gökkuşağının Renkleri” şenliği…

A+A-

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmen ve öğrencileri ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli çocuklar için “Gökkuşağının Renkleri” şenliği düzenledi.

“Hayatı Paylaşmak İçin Hiçbir Engel Yoktur” sloganı ile gerçekleşen etkinlik, 11F sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “İşaret Dili ile Merhaba” şarkısı ile başladı. 9F sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Tavşanlar Rontunu” ve 11F sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Gökkuşağının Renkleri Dansı” ile devam etti.

hh-048.jpg

Etkinliği; 9F ve 12F sınıflarının “Macar Dansı” adlı eserleri, 10F sınıfı öğrencilerinin “Arılar Dansı”, “Aşuk ile Maşuk” ve “Alunelul Orff” gösterileri izledi.

“Gökkuşağının Renkleri” şenliği son olarak “Şapkalar” isimli drama etkinliği ile devam ederken, bu etkinliğe tüm öğrencilerin katılımı sağlandı. Çocuklar keyifli anlar geçirdi, moral depoladı.

Öğretmenoğlu: “Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur”

Etkinlikte konuşan Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Öğretmenoğlu, özellikle bu geceye katılan Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Genelde Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, özelde ise Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü olarak “Hayatı Paylaşmak İçin Hiçbir Engel Yoktur” sloganını benimsediklerinin altını çizen Öğretmenoğlu, bireysel farkındalıkların farkında olduklarını ve sadeces bu haftaya özel değil, daima özel gereksinimli bireylerin yanında olduklarının bilinmesini istedi.

“Biz birlikte çok daha güzeliz”

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmenleri Feyzan Oktay,  Gökçen Özakdenizli, Muhterem Cemoğlu, İçim Açıksöz Temeller ve Emine Ferit ise etkinlikteki konuşmalarında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelliler konusunda farkındalığın artırılarak, toplumsal bilincin oluşturulmasına, sorunlarının çözümüne katkıda bulunması açısından önemli olduğuna vurgu yaptılar. Tüm engelleri hep birlikte ortadan kaldırabilmek için, toplumsal bilinç ve farkındalığının artırılması gerektiğine işaret eden bölüm hocaları ortak bir de mesaj verdiler: “Biz birlikte çok daha güzeliz.”

Bu haber toplam 2011 defa okunmuştur