1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'Biz 24 saatini çevreye verecek bir bakan istiyoruz'
Biz 24 saatini çevreye verecek bir bakan istiyoruz

'Biz 24 saatini çevreye verecek bir bakan istiyoruz'

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, son zamanlarda halkın şikayetlerinde ilk sırayı çevre sorunlarının aldığını söyledi.

A+A-

 

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, son zamanlarda halkın şikayetlerinde ilk sırayı çevre sorunlarının aldığını söyledi. Angolemli, arıtma tesisi yapmanın, yol yapmaktan daha önemli olduğunu kaydetti.

Meclis’te yaptığı gündem dışı konuşmasında, Gazimağusa’da kötü kokudan uyuyamaz hale geldiklerini ifade eden Angolemli, hükümetin çevreye yeterli önemi vermediğini, bakanın da aklının fikrinin otellerde, gezmelerde olduğunu söyledi.

Hüseyin Angolemli, pis suların oluşturduğu göletler yanındaki ağıllardaki hayvanların insan sağlığına zararlı olduğu yönündeki değişik söylemlerden örnekler vererek, “Ben tüketici olarak hangisine inanacağım? Hangisi doğru?” diye sordu.

Devletin devreye girip halka gerekli açıklamayı yapması gerektiğini ifade eden Angolemli, halkı zehirleyen, atıkları ulu orta yerlere döken vidanjörler konusunda neler yapıldığını sordu

Angolemli, Türkiye’nin yıllardır yardımlar verdiğini belirterek, bu yardımlarla çevre için ne yapıldığını da sordu. Bugüne dek Türkiye’den alınan yardımlarla her bölgeye bir arıtma tesisi yapılabileceğini kaydeden Hüseyin Angolemli, Gazimağusa Belediyesi’nin AB yardımıyla arıtma tesisi yapılana kadar atıkların gölete döküleceğini söylemesini eleştirdi.

“Çevre bitiyor biz turist bekliyoruz ama göreceksiniz bu gidişle turist de gelmeyecek” diyen Angolemli, kendi evinde de kötü kokudan duramadığını anlattı.

“Biz 24 saatini çevreye verecek bir bakan istiyoruz. Bu ülke kirlendi” diyen Hüseyin Angolemli, Gazimağusa’daki kirliliğe çare bulunmasını istedi.

Kıyı şeridinde yaşanan kıyımın da önlenmesini isteyen Hüseyin Angolemli, özellikle araçlardan yollara çöp atılmasını eleştirdi.

Angolemli, ülkede arıtma tesislerinin, yol yapımlarından daha önemli olduğunu kaydederek, sorunların her bölgeye arıtma tesisleri yapılarak çözümlenebileceğini söyledi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur