1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Bitmeyen yol' BEZDİRDİ
Bitmeyen yol BEZDİRDİ

'Bitmeyen yol' BEZDİRDİ

Mehmetçik-Karpaz arasında “yarım bırakılan” ve 5 aydır tamamlanamayan yol ile ilgili bölge halkı sokağa döküldü. Vatandaşlar, dün sabahın erken saatlerinde yolu keserek eylem yaptı

A+A-

Feray YALÇUK

Mehmetçik ile Karpaz yolu üzerinde 5 aydır süren ve tamamlanamayan yol çalışması nedeniyle protesto eylemi gerçekleştirildi.

Vatandaşlar, dün sabahın erken saatlerinde Ocak ayından beridir yapımı duran yolu keserek trafiğe kapattı.

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren vatandaşlar, yetkililere seslenerek sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Eyleme, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin yanı sıra belediye meclis üyeleri, köy muhtarı ve bölge halkı katılarak destek verdi.

YENİDÜZEN’e konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, dün gerçekleştirdikleri eylemin sonucunun iyi olduğunu ancak sorunun halkı sokağa dökmeden önce çözümlenebileceğini dile getirdi.

31 Temmuz’da bölgede Üzüm Festivali gerçekleşeceğini hatırlatan Sarıçizmeli, ciddi katılımın olmasının beklendiği festival öncesinde yol çalışmalarının bitmesi gerektiğini belirtti.

Mehmetçik Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Eyüp Adalıer ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı ilgili birimlerin eylem öncesinde Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ye dairelerden görüş alındığını ve çalışmalara başlanılabileceğini belirten bir yazı gönderdiğini açıkladı.


---------------------------------------------

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli: “Çalışmalar, Festival öncesinde tamamlanmalı”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, dün gerçekleştirdikleri eylemin sonucunun iyi olduğunu ancak sorunun halkı sokağa dökmeden önce çözümlenebileceğini dile getirdi.
Sarıçizmeli, Eski Eserler ve Karayolları Dairesi’nin 5 Mayıs’ta yazışmalarını bitirip şirkete çalışamalara yeniden başlaması için yazı gönderdiğini dile getirerek, “Eğer bu kadar kısa sürede sorunlar çözülebiliyorsa aylardır neden bu sorunu yaşadık?”  diye sordu.
31 Temmuz’da bölgede Üzüm Festivali gerçekleşeceğini hatırlatan Sarıçizmeli, ciddi katılımın olmasının beklendiği festival öncesinde yol çalışmalarının bitmesi gerektiğini belirtti.

---------------------------------------------------------

Mehmetçik Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Eyüp Adalıer: “Çalışmalara başlanacağına dair yazı gönderildi”

Mehmetçik Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Eyüp Adalıer, eylem haberini alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı ilgili birimlerin eylem öncesindeki akşam Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ye dairelerden görüş alındığını ve çalışmalara başlanılabileceğini belirten bir yazı gönderdiğini açıkladı.

“Ocak 2015’ten beri bekliyoruz…”
İki etaptan oluşan yol projesi için Kasım 2014’de ihaleye çıkıldığını ifade eden Adalıer, ihaleyi kazanan şirketin Ocak ayının ortasında ilk etabın altyapısını oluşturmak için çalışmalara başladığını fakat daha altyapı bile bitmeden çalışmaların durduğunu belirtti. Ocak ayından beri hiçbir ilerlemenin olmadığını da dile getiren Adalıer, “buradaki halk olarak mağdur durumdayız” dedi.

“Eylem çağrısına kadar kimse ilgilenmiyordu…”
İlgili firmayla irtibata geçen belediye yetkilileri, firmanın da aydı dertten muzdarip olduğunu ve ilgili bakanlıktan alt zemini oluşturabilmeleri için dolgu malzemesinin alınacağı yerle ilgili bilgi beklediklerini sözlerine ekledi. “Sürekli irtibat halindeyiz ama kimse bir şey yapmadı” diyen Adalıer, “eylem çağrımızı duyurduktan sonra aylardır beklediğimiz adımı atıp dolgu malzemesinin nereden alınabileceğiyle ilgili yazılı açıklama elimize dün akşam ulaştı” dedi. Belediye Başkanına önceki akşam ulaşan yazılı bildirgede çalışmaların başlayabilmesi için tüm detayların var olduğuna dikkat çeken Adalıer, Başkanın haftaya Pazartesine kadar müddet tanıdığını ve bu sürede çalışmaların başlamaması halinde yine eyleme gideceklerini açıkladığını da sözlerine ekledi.

“Bizim için bu yol çok önemli”
Her yıl 31 Temmuz’da düzenlenen “Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali” dolayısıyla Kıbrıs genelinden birçok insanın festivale geleceği beklediklerini belirten Adalıer, “şu an Mehmetçik – Pamuklu yolunu kullanıyoruz ve bir hafta içerisinde iki kaza oldu. Eğer Temmuz’a kadar anayol açılmazsa çok müşkül duruma düşeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur