1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bisikletsiz okul kalmayacak
Bisikletsiz okul kalmayacak

Bisikletsiz okul kalmayacak

Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen "Okullara bin bisiklet" kampanyasının ilk ayağına Erülkü Süpermarket sponsor oldu

A+A-

Bisiklet Federasyonu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile istişare içerisinde belirlenen 20 ilkokula, bisiklet dağıtımı bugün törenle yapılıyor.

Bisiklet Federasyonu tarafından başlatılan "okullara bin bisiklet" kampanyasının ilk ayağına Erülkü Süpermarket sponsor oldu.
Bisiklet Federasyonu'nun yeni yönetiminin ortaya koyduğu "Okullara bin bisiklet" kampanyasının ilk ayağına sponsor olan Erülkü Süpermarket, Atatürk Kültür Merkezi'nde bugün düzenlenecek törende 200 bisiklet dağıtacak.  Tören 10.00-12.00 saatleri arasında yapılacak. Törende, Bisiklet Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı, katkılarından dolayı Erülkü Süpermarket yetkililerine plaket takdim edecek.

Adademir: Bisikletsiz okul kalmayacak
Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, “Bisikletsiz okul kalmasın” diyerek yola çıktıklarını söyledi. Bir taraftan yarış kalitesini artırma gayreti, diğer taraftan da yarışçı sayısını arttırma çabası olduğunu anımsatan Adademir, “Okullara yönelik bu çaba aynı zamanda bir alt yapı atağı niteliğindedir” dedi.
Başkan Ekin Adademir Adademir, ilkokullarda, en ciddi sorunlardan birinin de obezite olduğuna vurgu yaparak, Bisiklet sporunun her yaşta ve her kiloda insana uygun olduğunu söyledi.

“Çocuklara bisiklet sürmek öğretilsin”
Adademir, Umuyoruz ve istiyoruz ki, bu bisikletler beden eğitimi derslerinde, boş geçen derslerde çocukların kullanımına verilsin, çocuklara bisiklet sürmek öğretilsin" dedi.
Adademir şöyle devam etti: “Beden eğitimi öğretmenlerimize özverileri için teşekkür ederiz. Bisiklet, özel bir dalda yeteneği olmasa da, her çocuğun keyifle vereceği bir uğraş aynı zamanda. İstiyoruz ki, okullarda her öğrenci bisiklet sürsün. Bisikletsiz okul kalmayacak. İlk adımı 200 bisikletle attık. Bizim hedefimiz bin bisiklet. İlk sponsorumuz Erülkü Süpermarket ile dev bir adım attık. 800 bisiklet için daha çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz..."

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur