1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bisikletle Barış Turu” yapıldı
“Bisikletle Barış Turu” yapıldı

“Bisikletle Barış Turu” yapıldı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin düzenlediği tur Dışişleri Bakanlığı önünde bakan Nami tarafından başlatılırken, yarış Girne’de Pia Bella Otel önünde tamamlandı

A+A-

 

20 Temmuz 1974 Harekatı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından düzenlenen “Bisikletle Barış Turu” etkinliği yapıldı.
Dışişleri Bakanı Özdil Nami tarafından Dışişleri Bakanlığı önünde başlatılan “Bisikletle Barış Turu” Girne’de Pia Bella Otel önünde tamamlandı.
9 Temmuz’da İstanbul-Taksim’den başlatılan etkinliğin KKTC ayağına, aralarında Kıbrıs gazilerinin de yer aldığı KKTC, Türkiye ve Rusya’dan 30 civarında sporcu katıldı.
Bisikletle Barış Turu’nun amacı, KKTC’nin tanınmasına katkı ve ambargoların kaldırılması için farkındalık yaratmak olarak açıklanmıştı.

Nami: “Biz şaşmaz hedef olarak barışı istiyoruz”

“Bisikletle Barış Turu” etkinliğini başlatan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, bu sırada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının uzattığı barış elinin artık Rumlar tarafından tutulmasını ümit ettiğini söyleyerek, “Biz şaşmaz bir hedef olarak barışı istiyoruz” dedi.
Etkinliğin, çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getiren Nami, Kıbrıs Harekatı’na birfiil katılmış gazilerin de bu bisiklet turunun içerisinde olmasının önemine dikkat çekti.
Gazilerin bu etkinliğe “barış” adını verdiğini söyleyen Nami, “Bunun da Türk milletinin mizacının, karakterinin barışla ne kadar özdeşleştiğini gösteren çok önemli ve anlamlı bir mesajdır” dedi.
Nami sözlerini söyle tamamladı:
“Gazilerimizle halkımızla tüm toplumun kesimleriyle bunun için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Elbette hak ve çıkarlarımız doğrultusunda bir barış istiyoruz. Türk milleti daima bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edecektir.”

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur