1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Birol Karaman: Ozanköy’e SAM gelecek
Birol Karaman: Ozanköy’e SAM gelecek

Birol Karaman: Ozanköy’e SAM gelecek

CTP Girne Belediyesi Başkan adayı Birol Karaman ve ekibi, Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın da katılımıyla dün Ozanköy’deydi

A+A-

CTP Girne Belediyesi Başkan adayı Birol Karaman ve ekibi, Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın da katılımıyla dün Ozanköy’deydi. İlginin yoğun olduğu buluşmaya Girne milletvekili Fikri Toros, eski Başbakan Ömer Kalyoncu, eski Bakan Salih Usar ile çok sayıda partili de eşlik etti. Ozanköy buluşmasında konuşma yapan Birol Karaman, her geçen gün ilginin ve desteğin arttığını söyleyerek, “kazanmaya doğru ilerliyoruz” dedi. Gönyeli ve Değirmenlik Belediyesi gibi CTP'li belediyelerin ülkemize kazandırdığı Sosyal Aktivite Merkezleri’nin (SAM) bugün birçok belediye tarafından örnek alındığını belirten Karaman, bunun Girne’de de hayat bulacağını söyledi. Karaman, “toplumsal belediyecilik anlayışının bilgi ve deneyimine sahip olduğumuz için göreve geldiğimiz zaman yapacağımız ilk işlerden biri, her yaştan insana hizmet verecek olan Girne SAM'ı yürürlüğe koymak olacak” dedi. “Girne Belediye yönetiminde olduğumuz sürede sanattan spora, özel ilgi faaliyetlerinden kısa dönemli dil ve beceri kurslarına kadar kapsamlı bir sosyal aktivite merkezi hayata geçirilecek” diyen Karaman, Girne SAM’ın belirli faaliyetlerini yapabileceği çağdaş bir binanın da Ozanköy’e kazandırılacağını açıkladı. Öte yandan Zeytinlik-St. Hillarion arasında yapılacak yürüyüş ve bisiklet yolunun bir benzerinin de Ozanköy-Bellapais arasına yapılacağını belirten Karaman “böylelikle Bellapais’te konaklayan turistlerin Ozanköy’e inmesi, bu köyümüzdeki esnafın da yüzünü güldürecek” açıklamasında bulundu.

b2-028.jpg

ERHÜRMAN: FARK ORTADA, GİRNE DOĞRU KARAR VERECEK

Burada konuşan CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman,  Girne’de farklı bir mücadele içinde olduklarına işaret ederek, “Girne yeni dönemin; planlı sosyal ve ekonomik kalkınma döneminin incisi mi olsun? Yoksa eski zihniyetle yönetilsin? Girne buna karar verecek. Siz de farkındasınız ki, buna sadece Birol Karaman’la da karar vermeyecek, belediye meclis üyesi adaylarıyla da karar verecek. Birol Başkan bir takım kurdu. O takımla gelip bu Girne’yi bulunduğu noktadan alıp, planlı bir şekilde ileriye taşıyacak. Girneli artık elini vicdanına koyacak ve bir şeye karar verecek; Girne 2018 yılında hala Leymosonlular, Leymosounlu olmayanlar, bilmem kimi işe alanlar, bilmem kimi işe almayanlar gibi feodalite döneminden kalan birtakım düşünce biçimleriyle mi karar verecek, yoksa modern bir zihniyetle, modern plan ve projeleri ortaya koyan bir vizyona mı karar verecek. Birol Karaman’la diğerleri arasındaki yarış böyle bir yarış” dedi.

b1-029.jpg

b3-015.jpg

b4-003.jpg

 

 

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur