1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Birleştirici ve toparlayıcı olmak gerek..
“Birleştirici ve toparlayıcı olmak gerek..

“Birleştirici ve toparlayıcı olmak gerek..

Ahmet Ersöz, Taşkınköy halkının yakından tanıdığı sevilen bir isim…

A+A-

 

Ahmet Ersöz, Taşkınköy halkının yakından tanıdığı sevilen bir isim…

1977 Lefkoşa doğumlu. Adını Limasol’da 1958’de vurulan dedesi Ahmet İbrahim’den aldı.

Ersöz, Ortaokula kadar çok yaramaz hatta kontrol edilemeyen derecede yaramazlıkları, habersizce evden okuldan kaçışları, çıkardığı yangınlar ve eşyalara verdiği zararlarla ailesini çok yoran, üzen, endişelendiren garip bazen gizemli bir çocukluğu olduğunu söylüyor. Bu yüzden üç ana okul üç de ilkokul değiştirmek zorunda kaldı. Son olarak Şehit Tuncer İlkokulu’ndan mezun oldu.

Ahmet Ersöz taklit yönünden bahsediyor ve ekliyor “Çocuk yaşlardan itibaren hayranı olduğum Kemal Sunal ile büyüdüm. Hatta herkes filmlerini kiralarken ben harçlıklarımdan biriktirip kasetleri satın alıyordum. Defalarca izleyip ezberliyor ve arkadaşlarıma taklit yapıyor onlara güldürmeye çalışıyordum.”

Eğlendirme yönünü anlatan Ahmet Ersöz, “Mizah yönüm bu şekilde gelişirken ortaokula girdiğim yıllarda yaramazlıklarımın sonucunda mecburen ve haklı olarak beni kontrol altına almak isteyen ailemin tutumu içine kapanık yıllar geçirmemi sağlarken bu dönemlerde arabesk müzik dinleyerek büyüdüm. Ortaokul ve lise döneminde mizahi yazılar yazarak, taklitler yaparak sınıf içerisinde hep arkadaşlarımı eğlendirmeye çalıştım” diyor.

Çocukluk yıllarında yaramaz Ahmet Ersöz yüksek öğrenimini başarılı şekilde bitirdi. Üniversiteyi DAÜ’de ekonomi mezunu olarak, master eğitimini de İşletme Bölümü YDÜ’de tamamladı.

Ersöz “Hayat felsefem her zaman yardımsever, hoşgörülü, iyi niyetli fedakâr ve sözünde duran biri oldum. Birleştirici ve toparlayıcı olmaya özen gösteririm” diye ekledi.

Fotoğraflar: Levent ÖZDAĞ

Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur