1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Birleşme için yetki isteyecekler
Birleşme için yetki isteyecekler

Birleşme için yetki isteyecekler

Bostancı’da faaliyet gösteren iki kulüp, Bostancı Bağcıl bugün ve Yalova yarın akşam yapacakları genel kurullarda birleşme ana gündem maddesini ele alacak

A+A-

Hüseyin KIRAL 

Ülkemiz kulüplerinden, aynı yerleşim yerinde ve futbol alanında faaliyet gösteren Bostancı Bağcıl ile Yalova Spor Kulüpleri birleşmek için olağanüstü genel kurullarını topluyorlar. Süper Lig ekibi Bostancı Bağcıl bugün kulüp lokalinde, Birinci Lig ekibi Yalova ise yarın kulüp lokalinde saat 20.30’da olağanüstü genel kurullarını toplayacaklar. Genel kurulların tek gündem maddesi ise iki kulübün birleşmesi olacak.

H.Besim: “Genel Kurul’dan birleşmek için yetki istenecek”
Bostancı Bağcıl Spor Kulüp Başkanı Hasan Besim konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölgenin iki kulübü çekemediğini, bu şekilde devam ettiği süre içinde her iki kulübün de yok olacağını, ancak daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya sahip kulüp olmak için birleşip tek yürek olarak bölgelerini en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.
Bostancı Bağcıl’da bu akşam yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’dan birleşmek için yönetim olarak yetki talep ettiklerini belirten Besim, yetki verilmediği takdirde kulübü yetkiyi vermeyenlere bırakacağını ve görevinden istifa edeceğini söyledi.

“2015-16 sezonu bizim için geçiş yılı olacak”
Bostancı Bağcıl Spor Kulüp Başkanı Hasan Besim, bu akşam yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’da, Yalova ile birleşmek için yetki verileceğine inandığını açıklarken, “aynı şekilde yarın akşam da Yalova’nın üyeleri kendi yönetimlerine bu yetkiyi vereceğine inanıyorum” dedi.
Besim 2015-2016 futbol sezonunun kendileri için bir geçiş sezonu olacağını belirtirken, birleşme kararından sonra daha yapılacak çok işlerinin olduğunu söyledi.
Bu yıl kendisinin ve Yalova Spor Kulübü Başkanı Tahsin Mertekçi’nin eş başkan olarak görev yapacaklarını açıklayan Hasan Besim, yeni kulübün tüzükleri yapıldıktan sonra gerçek tüzel kişiliğine kavuşacağını söyledi.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur