1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Birleşik Kıbrıs Şimdi, yarın eylemde
Birleşik Kıbrıs Şimdi, yarın eylemde

Birleşik Kıbrıs Şimdi, yarın eylemde

Birleşik Kıbrıs Şimdi isimli hareket, 22 Mayıs Pazartesi akşamı saat 19:00’da, Lokmacı Barikatı’nda yapılacak eyleme tüm barış gönüllülerini davet etti.

A+A-

YENİDÜZEN HABER MERKEZİ

Birleşik Kıbrıs Şimdi isimli hareket, 22 Mayıs Pazartesi akşamı saat 19:00’da, Lokmacı Barikatı’nda yapılacak eyleme tüm barış gönüllülerini davet etti. Yapılan açıklama şu şekilde:

İki yıldır devam eden müzakerelerin ardından gelinen noktayı kabul etmeyen, liderlerden liderlik ve hemen şimdi çözüm talep eden bir grup Kıbrıslıyız biz... 22 Mayıs Pazartesi akşamı 19:00'da Lokmacı ara bölgede olacağız. İki yıldır devam etmekte olan müzakerelerde artık Anastasiadis ve Akıncı'nın çözümün tüm detaylarını konuşmuş olduğunu belirten hareket, liderlerden Kıbrıs'ı birleştirmek için son adımı atma talebinde bulunacak.

 

Liderlere çağrı yapılmıştı: “Kıbrıs’ı birleştirin”

Anımsanacağı üzere, çözüm ve barış hedefiyle sosyal medya üzerinden örgütlenen, onlarca Kıbrıslı yurtsever ara bölgede liderlere “Kıbrıs’ı birleştirin” çağrısı yapmıştı. Kıbrıs’ın, Kıbrıslıların ortak vatanı olduğu belirtilen eylemde Kıbrıslıların geleceğinin “aynı” olduğu kaydedilmiştii. Kıbrıslı liderlerin gerekli inisiyatifi alarak ve cesaret göstererek müzakerelerde çözüm almaları vurgulanan eylemde, Kıbrıs’taki ilerici ve yurtsever odaklara “Meydana inin” çağrısında bulunulmuştuu. Eylemde taşınan pankartlar ve sloganlar şu şekildeydi: “Kıbrıs, birdir”, “Bizler çözümüz”, “Bizim çocuklarımız Birleşik Kıbrıs’ı hak ediyor”, “Bize barış borcunuz var”, “İşinizi yapın Kıbrıs’ı birleştirin”.

Bu haber toplam 3601 defa okunmuştur
Etiketler : , ,