1. HABERLER

  2. HABERLER

  3.  “Birleşik Kıbrıs şimdi”
 “Birleşik Kıbrıs şimdi”

 “Birleşik Kıbrıs şimdi”

Kıbrıslı barışseverler çözüm için yeniden birleşti, insan zinciri oluşturdu…

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıslı yurtseverlerin 20 günü aşkındır Lokmacı/Ledra caddesinde sürdürdüğü barış eylemleri, dün yine insan zincirine dönüştü, büyük coşku yaşandı.

Unite Cyprus Now gönüllülerinin başlattığı eylemlere katılım artarken, çözüm konusundaki kararlılığını gösteren Kıbrıslı barışseverler, yeniden “Birleşik Kıbrıs Şimdi” çağrısında bulundu.

Kıbrıs'ın kuzeyinden güney barikatına kadar oluşturulan insan zinciriyle, şarkılar, danslar, sloganlarla barış mesajı verildi.

Eylem sırasında zeytin dalı ve barış mesajları içeren pankartlar taşındı. Üç dilde hazırlanan bazı pankartlarda; “Birleşik Kıbrıs şimdi”, “Çözüm Şimdi”, “Kıbrıs Çocukları Barış İstiyor”, “50 Sene Yeter”,  “Sözünüzü tutun Kıbrıs’ı Birleştirin”, “Çocuklarımız Birleşik Bir Geleceği Hak Ediyor”, “Cenevre'deki doğru şeyi şimdi yapın” ve “Biz Kıbrısız” gibi mesajlar yer aldı.

Eylemde, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için 2 yıldır yürütülen müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydeden iki lidere, 28 Haziran'da yapılacak Crans Montana’daki Kıbrıs konferansı öncesi liderlik ve cesaret çağrısı yapıldı.

------------------

2-008.jpg

3-007.jpg

4-005.jpg

 

 

Bu haber toplam 3495 defa okunmuştur
Etiketler : ,