1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Birinci Lig’e tek adım kaldı
Birinci Lig’e tek adım kaldı

Birinci Lig’e tek adım kaldı

Final Grubu’nda Urla EDA’yı mağlup eden YDÜ, bugün Mersin Basketbol ile oynayacağı maçı kazanırsa Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’ne yükselecek

A+A-

Şükrü BURAĞAN / KTSYD - Yalova

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), 6. maçında İzmir temsilcisi Urla EDA ile karşılaştı. Ekibimiz bu maçı 68-63’lük skor ile kazanarak 1. Lige yükselme adına son maçı beklemeye başladı.

İlk devre kötü başladı iyi bitirdi
Karşılaşmaya oldukça kötü bir başlangıç yapan takımımız, rakibi önünde hem sayı bulmakta, hem de savunma yapmakta zorlandı. Bu dakikalarda Tuğçe skor yüküne katkıda bulunsa da, kritik top kayıpları yaptı. Bir ara 21-12 ile 9 sayı geriye düşen takımımız, toparlamaya başladığı oyunu ilk devrenin sonuna kadar sürdürdü. Önce beraberliği yakalayan takımımız, devreyi ise 38-33 önde kapadı.

Heyecan son anlara kadar sürdü
İkinci yarı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İki takım da kazanmak için var gücü ile maça asıldı. Takımımız son 3 dakikaya 6 sayı farkla önde girdi. Rakibin direnci kırılmadı ve fark 1 sayıya kadar indi, ancak son anlarda Hülya’nın kritik serbest sayıları değerlendirmesi ile takımımız maçı 68-63 kazandı. YDÜ’de Hülya 19, Aslı 16, Aisha 15, Tuğçe 13, Havva 3 ve Oya 2 sayı ile oynadı.
Karşılaşmada gösterdiği etkili performans ile maçın oyuncusu pota altında üstün bir gayret gösterenn ekibimizden Aslı Sevinç oldu.

Mersin’i yenerse Birinci Lig’e yükselecek
Temsilcimiz Final Grubu’ndaki son maçında bu akşam saat 19.00’da Mersin Basketbol Kulübü ile karşılaşacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım İstanbul BGD’nin ardından Türkiye Kadınlar 1. Ligi’ne yükselecek.

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur