1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Birinci Lig’e dönmenin arifesindeyiz”
“Birinci Lig’e dönmenin arifesindeyiz”

“Birinci Lig’e dönmenin arifesindeyiz”

Batı bölgesi ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu, yeniden K-Pet Birinci Lig’e dönme hesapları yapıyor.

A+A-

Necmi Belge

Girne Halk Evi’nin şampiyon olarak K-Pet Birinci Lig’e yükselmesinin ardından, Birinci Lig’e direk olarak çıkacak ikinci takımın kim olacağı sorusunun yanıtı bu hafta sonunda oynanacak olan Baf Ülkü Yurdu - Girne Halk Evi ile Tatlısu - Çanakkale maçları sonunda belli olacak.
Geçtiğimiz sezon Birinci Lig’den İkinci Lig’e düşen Batı bölgesi ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu, yeniden K-Pet Birinci Lig’e  dönme hesapları yapıyor. Konu ile ilgili olarak, YENİDÜZEN’e konuşan Baf Ülkü Yurdu Teknik Direktörü Bülent Aytaç K-Pet Birinci Lig’e dönmenin arifesinde olduklarını söyledi.
Aytaç, kendi söylemiyle “Yüzdük yüzüdük sonuna geldik” derken, bu hafta şampiyon Girne Halk Evi ile Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynayacakları karşılaşmada galip gelmeleri halinde bir sezon sonra yeniden üst lige döneceklerini belirtti.

“Türkmenköy maçı ile çıkışa geçtik”
Liglerin sona ermesine son dokuz hafta varken, takımın başına geldiğini dile getiren Aytaç takımı devarldığında sıralamada dördüncü sırada olduklarını anımsattı. O günlerde ikinci sırada Çanakkale, üçüncü Karşıyaka’nın yer aldığını belirten Aytaç, kendilerini  beşinici sıradaki Türkmenköy ile puanlarının eşit puanda dördüncü sırada bulunduklarını söyledi.
Aytaç, geldiğinin ilk haftasında bire bir rakipleri olan Türkmenköy ile deplasmanda oynadıklarını ve bu maçı 2-0 kazanarak çıkışa geçtiklerini söyledi.
Yakladıkları çıkışın futbolcu,  teknik heyet,  yönetim ve taraftar olarak morallerinin düzelmesine neden olduğunun altını çizen Aytaç, bu moralle de çıkışlarını diğer maçlara da yansıtarak bugüne geldiklerini belirtti.

“Alacağımız galibiyetle yükseleceğiz”
Bu haftaki rakipleri,  Girne Halk Evi’nin zaten şampiyon olarak gücünü kanıtladığını belirten Aytaç, bu bakımdan çok güçlü bir ekip ile kendi sahalarında oynayacaklarının bilinici içerisinde olduklarını ifade etti. Ancak, rakipleri  kim olursa olsun kazanmak için sahaya çıkacaklarını iddia eden Aytaç,  alacakları  galibiyetle, bir üst lige yükseleceklerinden emin olduklarının altını çizdi.
Aytaç, Baf Ülkü Yurdu için hayati önemi olan bu Girne Halk Evi karşılaşmasına,  tüm Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Baf Ülkü Yurdu taraftarlarını takımlarına sahip çıkmaları için  davet ettiğini ifade etti. Aytaç ayrıca Birinci Lig’e şampiyon olarak yükselen Girne Halk Evi’ni bu başarılarından dolayı kutladığını ve oynayacakları maçın centilmence geçmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur