1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Biri verir, diğeri alır
Biri verir, diğeri alır

Biri verir, diğeri alır

2011 yılında Ortaköy Spor kulübüne ‘spor ve gelir getirici tesis’ yapmak için 6 bin 730 metre kare alan verilirken, 2015 yılında bu alan 3 bin 770 metre kare oldu

A+A-

Hüseyin KIRAL

2011 yılında bakanlar kurulu kararı ile içerisine ‘spor ve gelir getirici tesis’ yapmak maksadı ile Ortaköy Spor Kulübü’ne tahsis edilen eski Ortaköy futbol sahasının olduğu alanı bir türlü tamamlayamıyor. Ortaköy spor Kulüp başkanı Mengü Kont konu ile ilgili olarak, ‘spor ve gelir getirici tesis’ yapmak maksadı ile kulübün kullanımına tahsis edilen yeri 2012 yılında projelendirdiklerini ve Şehir Planlama Dairesi tarafından da ön onay aldıklarını belirtti.

Mengü Kont, Ortaköy Spor Kulübünün 40 yılı aşkındır kullandığı alanı 6 Mayıs 2011 tarihinde ki bakanlar kurulunun Ortaköy spor kulübüne tahsis ettiğini, 7 Eylül 2012 yılında da alanı projelendirip Şehir Planlama Dairesi tarafından %30 taban, %150’de toplamda beş kat gelir getirici bina yapma konusunda olumlu görüş aldıklarını açıkladı. Kont, 21 Haziran 2013 tarihinde de proje üzerinde yapılan değişikliklerle birlikte 2013LAŞ331 onay numarası ile verilen gelir getirici alanın 6 bin 730 metre kare olarak onaylandığının altını çizdi. 

Kont: “Projemizin izinlendirilmesi için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”
Ortaköy Spor Kulüp Başkanı Mengü Kont, 40 yıldır futbol oynamak için kullandıkları alanın Ortaköy camiasına spor ve gelir getirici tesis yapmak maksadı ile verilen yerin, yap – işlet – devret yöntemi ile bir firma ile antlaşma yaptığını söyledi.  Antlaşma gereği firma şu ana kadar kulüp binası ile birlikte, tribünlerin inşasını tamamlarken futbol oyun alanını da sentetik çim zeminin serilmesi için hazır duruma getirdiğini belirtti.
Başkan Mengü Kont, sentetik çim zeminin 320 Bin TL’ye sipariş edildiğini, ancak projenin gelir getirici kısımda Şehir Planlama Dairesi tarafından yaratılan sorun nedeni ile siparişin iptal edildiğini belirtti.
Dövizin devamlı olarak yükseldiğine işaret eden kulüp başkanı Mengü Kont, “320 Bin TL, şimdi oldu 420 veya 520 Bin TL” dedi.
Kont, “Şehir Planlama Dairesi’nin bir an önce hazırlanan projenin uygulanması için ilgili kısımda ki sorunun gidermesi için gereğini yapmasını talep ettiklerini” söyledi. 

“Bu şekilde davranışlarla ülkede ki spor kulüpleri tek tek kapanacak.”
Ortaköy Spor Kulüp Başkanı Mengü Kont, ülkede faaliyet gösteren tüm kulüplerin kulübe gelir getirici projeler üretebilmek için arayış içinde olduğunu, kendilerinin bu şansı 2011 yılında kazandıklarını ancak 2015 yılında Şehir Planlama Dairesi’nin tutumu yüzünden kaybettiklerini söyledi.
Kony, süper lig ekiplerinden Yenicami’nin. Çetinkaya’nın devletten arazi beklediğini, kendilerinin arazi olmasına rağmen içerisine onaylanmış projelerini yapamadıklarının altını çizdi. Mengü Kont, bölgenin sekiz kata kadar çıkma ve ayrıca yurt yapmak için izin verildiğini söylerken, gereken izinlerin verilmesi durumunda projenin tamamlanması ile birlikte kulübün kasasına her ay en az 20-30 Bin TL para gireceğini açıkladı.
Kont, “Bu davranış devam ettiği süre içinde ülkede faaliyet gösteren kulüplerin tek tek kapanacak.” dedi.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur