1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri tutuklu, diğeri tutuksuz yargılanacak…
Biri tutuklu, diğeri tutuksuz yargılanacak…

Biri tutuklu, diğeri tutuksuz yargılanacak…

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Mağusa Maraş bölgesinde iki ayrı eve düzenlenen operasyon sonucunda kanunsuz uyuşturucu maddeler ile yakalanan zanlı M.S ile B.Ş dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin Mağusa Maraş bölgesinde iki farklı eve düzenledikleri operasyon sonucunda uyuşturucu maddeler ile yakalanan zanlı M.S ile B.Ş dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

“Kanunsuz 320 gr 500 miligram uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı M.S davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı B.Ş’e 1 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde verme suçundan ise tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. “Kanunsuz 1 gr uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçundan mahkemeye çıkarılan zanlı Bircan Şahin ise tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

 

Zanlı M.S iki farklı meseleden mahkemeye çıkarıldı…

 

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 13 Ağustos tarihinde alınan bir bilgide zanlı M.S’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Zanlının Maraş’taki evine gidildiğini belirten Arkın, zanlının polisi görmesi üzerine kaçmaya çalıştığını ve makul güç kullanılarak alıkonulduğunu söyledi.

Arkın, zanlının evinde yapılan aramada toplam 320 gram 500 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile 1 adet hassas terazi bulunduğunu anımsattı.

 

Uyuşturucuyu birbirlerinden aldılar…

 

Polis Memuru Cüneyt Arkın, öte yandan yine 13 Ağustos tarihinde alınan bir bilgide zanlı B.Ş’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi.

 Zanlı Şahin’in Maraş’taki evine gidildiğini belirten Arkın, zanlının evinde yapılan aramada yatak odasındaki yastık altında içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan yarım içilmiş sigara ile kağıda sarılı 1 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anımsattı.

Zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini belirten Arkın, konu uyuşturucu maddeyi 12 Ağustos tarihinde zanlı M.S’dan aldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Soruşturmalar tamamlandı…

Her iki mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Polis Memuru Cüneyt Arkın, uyuşturucu suçlarından 2006 yılında 6 ay, 2014 yılında 1 yıl, 2016 yılında 9 ay hapis cezasına mahkum edilen ve son olarak ise 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde yine uyuşturucu suçundan dolayı teminata bağlanan zanlı M.S’nin“320 gr 500 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi alma ve tasarruf” suçundan 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini, “1 gr ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi tasarruf etme ve verme” suçundan ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Arkın, öte yandan zanlı B.Ş’nin ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

M.S cezaevine gönderildi…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı M.S’nin “320 gr 500 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi alma ve tasarruf” suçundan 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verirdi.

Öte yandan Hacımulla, zanlının “1 gr uyuşturucu maddeyi tasarruf etme ve verme”, zanlı B.Ş’nin ise “1 gr uyuşturucu maddeyi alma ve verme” suçundan dolayı kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, Bin’er TL nakdi teminat ödemelerine, 1’er KKTC vatandaşının 20’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1967 defa okunmuştur
İlgili Haberler