1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri tutuklu, diğeri tutuksuz yargılanacak
Biri tutuklu, diğeri tutuksuz yargılanacak

Biri tutuklu, diğeri tutuksuz yargılanacak

Girne bölgesinde birçok eve yapılan baskınlarda ele geçirilen 1 kiloya yakın uyuşturucu meselesiyle ilgili olarak tutuklanan zanlılarla ilgili soruşturma tamamlandı…

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne bölgesinde birçok eve yapılan baskınlarda ele geçirilen 1 kiloya yakın uyuşturucu meselesiyle ilgili olarak tutuklanan zanlılar S.T. ve H.B. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Zanlı S.T. teminat şartlarıyla serbest kalırken, zanlı H.B. 2 ayı aşmayan bir süre merkezi cezaevine gönderildi.

“Eroin, kokain, hintkeneviri tasarrufu, alma, verme, ithal ve ziraat” suçlamalarıyla ilgili olarak Lefkoşa ve Girne’de benzer davaları olan zanlılar S.T. ve H.B. dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

 

Soruşturma tamamlandı

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme  Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı. Mehmet Bayram, 7 Temmuz 2017 tarihinde meydana gelen “Eroin, kokain, hintkeneviri tasarrufu, alma, verme, ithal ve ziraat” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılarla ilgili soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

 

Uyuşturucular

Mahkemeye olayla ilgili hatırlatma yapan Bayram, zanlı S.T.’nin tasarrufunda yaklaşık 5 gram ağırlığında kokain, 2 gram hintkeneviri, 3 adet hap, 1 adet uyuşturucuyla karışık sigara bulunduğunu söyledi. Zanlı H.B.’nin tasarrufunda ise 733 gram hintkeneviri, 20 gram esrarla karışık hintkeneviri, 21 gram kokain ve yarım hap ele geçirildiğini aktaran Bayram, her iki zanlının tasarrufunda hassas teraziler bulunduğunu kaydetti. Bayram, ayrıca zanlıların tasarrufunda 4 bin 35 TL, 140 Sterlin, 20 Euro ve 100 doların bulunduğunu aktardı.

 

Gönüllü ifade verdiler

Zanlı S.T.’nin Girne’de, zanlı H.B.’nin ise Lefkoşa ve Girne’de benzer davaları bulunduğunu kaydeden Bayram, zanlı S.T.’nin bir gönüllü ifade, zanlı H.B.’nin ise 3 ayrı gönüllü ifade verdiğini aktardı. Zanlı S.T.’nin KKTC’de eşinden dolayı bulunduğunu, zanlı H.B.’nin ise KKTC vatandaşı olup, İngiltere ile bağlantısı olduğunu aktaran Bayram, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Avukattan, doktor talebi

Savcı Taşkın, zanlı S.T.’nin davaları görüşülünceye dek, yüksek şartlarla teminata bağlanmasına, zanlı H.B.’nin ise 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Zanlıların avukatları talebe itiraz etmezken, zanlı H.B.’nin avukatı müvekkilinin cezai ehliyeti olmadığı iddiasıyla, hem devlet doktorları hem de ailesinin ricası üzerine Dr. Mehmet Çakıcı tarafından kontrol edilmesini talep etti.

 

Teminata bağlandılar

Yargıç Mesutoğu da huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, söz konusu suç türlerinin ülkede giderek artış gösterdiğine vurgu yaptı. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığına değinen Yargıç, her iki zanlıyı teminata bağlamayı uygun gördü. Yargıç, zanlı S.T.’nin yurt dışına çıkışını yasaklayarak, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine, 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına direktif verdi. Ayrıca 100  bin TL’lik şahsi kefalet ve KKTC vatandaşı bir kişinin 100 bin TL kefalet senedi imzalamasına ve hafta 3 gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücut etmesine direktif verdi.  Yargıç Mesutoğlu, zanlı H.B.’nin ise davaları görüşülünceye dek 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emir verdi. Ayrıca 14 gün içerisinde zanlının Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden ve Dr. Mehmet Çakıcı’nın aynı hastanede zanlıyı kontrolden geçirerek, bir rapor temin edilerek, mahkemeye sunulmasına direktif verdi.

Bu haber toplam 2016 defa okunmuştur