1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak
Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak

Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak

Mağusa’da  uyuşturucu madde sattığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı B.Ç ile M.İ.B dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Mağusa’da K.H.G.’ye uyuşturucu madde sattığı gerekçesiyle tutuklanan ve evlerinde yapılan aramada 60 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid ile 146 adet Extacy hap bulunan zanlı B.Ç ile M.İ.B almış oldukları tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı B.Ç teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak 2 ay süreyle cezaevine gönderilirken, zanlı M.İ.B ise teminat şartlarını yerine getirerek serbest kaldı.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Nurettin Enginer, K.H.G.’nin 7 Mayıs tarihinde DAÜ’de tespit edilerek üzerinde yapılan aramada 2 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu anımsatarak, tutuklanan K.H.G.’nin  gönüllü ifadesinde konu uyuşturucu maddeyi zanlı B.Ç’den 100 TL karşılığında satın aldığını beyan ettiğini açıkladı. K.H.G.’nin beyanı üzerine zanlı B.Ç ile M.İ.B’nin evlerinde tespit edildiklerini belirten Enginer, evde yapılan aramada Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde içeren 9 adet sarma sigara izmariti, 146 adet Extacy hap ve zanlı B.Ç’nin odasında ise 60 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Enginer ayrıca polis ekibinin konu eve gidilmesi üzerine ise zanlı M.İ.B.’nin miktarı tespit edilemeyen Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi tuvalete attığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Enginer, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Toplam 17 bin TL nakdi teminat…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı B.Ç ile M.İ.B’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına, zanlı B.Ç’nin 10 bin TL nakdi, zanlı M.İ.B ise 7 bin TL nakdi teminat ödemesine ve ayrıca zanlı B.Ç için 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Zanlı M.İ.B. teminat şartlarını yerine getirerek serbest kalırken, zanlı B.Ç ise teminat şartlarını yerine getiremediği için 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Mağusa’da meydana gelen K.H.G.’ye “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından dolayı aranmakta olan zanlı B.Ç 9 Mayıs tarihinde Sosyal Konutlar Konak Sokak No 52 adresinde tespit edildiğini açıkladı. Zanlı B.Ç ile konu evde bulunan zanlı M.İ.B huzurunda arama yapıldığını belirten Arkın, yapılan aramada salon kısmında içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 9 adet sigara izmariti, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet öğütücü ve zanlı B.Ç ait olan ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 1460 TL bulunduğunu açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Arkın, analiz raporlarının beklendiğini söyledi. Arkın, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı B.Ç ile M.İ.B’nin tahkikat maksatları bakımından 5’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur
Etiketler : ,