1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak
Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak

Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak

Mağusa’da uyuşturucu alış verişi yapan zanlı E.Y ve A.K dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yapan zanlı E.Y ile A.K almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak  Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı E.Y tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanırken, bir çok sabıkası bulunan zanlı A.K tutuklu yargılanmak üzere 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Tahkikat tamamlandı...
Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 9 Temmuz tarihinde alınan bir bilgide zanlı E.Y’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. Zanlı E.Y’nin Mağusa’da tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlının üzerinde yapılan aramada yaklaşık 1 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Zanlı E. Y’den yapılan soruşturmada ise söz konusu maddeyi zanlı A.K’den aldığının öğrenildiğini belirten Kavaz, Mağusa’da tespit edilen zanlı A.K’nin üzerinde ise tütünle karışık yaklaşık 100 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlı E.Y’nin uygun bir teminata bağlanmasını talep ederken, 2012 ile 2015 yılları arasında “Ciddi darp”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme ve tasarruf”, “Kasti hasar”, “Kavga ve rahatsızlık”, “Mülke tecavüz”, “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçu işleyen zanlı A.K’nin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı Kesmen cezaevine gönderildi...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı E.Y’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verirken, zanlı A.K’nin ise 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur