1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak…
Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak…

Biri tutuklu diğeri tutuksuz yargılanacak…

Mağusa’da uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı C.G.İ ve J.F.O, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Mağusa’da kaldıkları evde uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı C.G.İ ve J.F.O almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 90 mg uyuşturucu maddeyi alma ve tasarruf etmekle suçlanan zanlı C.G.İ teminata bağlanarak serbest bırakılırken, 842 mg uyuşturucu maddeyi alma, verme ve tasarruf etmekle suçlanan zanlı J.F.O ise 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçu işlediler…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 6 Ocak tarihinde alınan bir bilgide zanlı C.G.İ ve J.F.O evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. Ayni gün konu evde yapılan arama evin çeşitli yerlerinde Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeler bulduklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kavaz, 2013 yılından beri DAÜ’de öğrenci olan zanlı C.G.İ’nin uygun bir teminata bağlanmasını, 2011 yılından beri de KKTC’de yasal statüsü bulunmayan ve kaçak konumunda bulunan zanlı J.F.O’nun ise 3 ayı geçmemek şartıyla merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Biri serbest diğeri tutuklu

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı C.G.İ’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verirken, teminat şartlarını yerine getirememesi halinde 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Toroslu, zanlı J.F.O’nun ise 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.
(Gamze Baykur)

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur