1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri tutuklu, biri tutuksuz yargılanacak…
Biri tutuklu, biri tutuksuz yargılanacak…

Biri tutuklu, biri tutuksuz yargılanacak…

Çınarlı köyünde 144 gr 590 mg ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeler ile yakalanan zanlı D.U ve A.K.K dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar…

A+A-

Gamze BAYKUR

Çınarlı köyünde tasarruflarında 144 gr 590 mg ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan zehir tacirleri zanlı D.U ile A.K.K, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Uğuz tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilirken, zanlı Kara tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Tahkikat tamamlandı…
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 18 Kasım tarihinde, Çınarlı köyünde uyuşturucu alışverişi yapılacağı bilgisi aldıklarını ve konu yere gidilerek pusu görevine başladıklarını söyledi. Akabinde zanlı D.U ile A.K. K’nın olay yerine geldiklerini belirten Özdesoy, zanlı  D.U’nun taş altında saklı vaziyette bulunan 144 gr 590 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeleri aldığı esnada suçüstü tespit edilerek tutuklandığını anımsattı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlı D.U’nun 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini, zanlı Kara’nın ise uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Zanlı D.U’nun benzeri sabıkası ve Ağır Ceza Mahkemesi gündeminde davası var…
Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı D.U’un 19 Şubat 2011 tarihinde “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından yargılanarak mahkum edildiğini belirtti. Özdesoy, ayrıca zanlı Uğuz’un 9 Nisan 2014 tarihinde de “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan tutuklanarak teminata bağlandığını ve konu suçtan 25 Aralık 2014 tarihinde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacağını açıkladı.

Biri tutuklu diğeri serbest…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı D.U’nun davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Dağlı, zanlı A. K.K’nın ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 10 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1613 defa okunmuştur