1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri serbest, diğeri cezaevine…
Biri serbest, diğeri cezaevine…

Biri serbest, diğeri cezaevine…

Lefkoşa ve Girne’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen uyuşturucu suçundan dolayı tutuklanan M.F.D’nin ifadesi üzerine uyuşturucu maddeyi satın aldığı B.Ç ile mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen A.B Mağusa’da bir otelde tespit edilerek tutuklandı.

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Lefkoşa ve Girne’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen uyuşturucu suçundan dolayı tutuklanan M.F.D’nin ifadesi üzerine uyuşturucu maddeyi satın aldığı B.Ç ile mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen A.B Mağusa’da bir otelde tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı B.Ç’nin kalmakta olduğu otel odasında yapılan aramada ise toplam 122 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 7 adet sarma sigara izmariti bulundu.

 Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlı B.Ç ile A.B, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

 Zanlı B.Ç davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken zanlı A.B  ise tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

 

Uyuşturucu maddeler Güney Kıbrıs’tan geldi…

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Barış Duman, zanlı B.Ç ile A.B’nin 22 Ağustos ile 25 Ağustos tarihleri arasında Mağusa’da meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarına methalder olduklarını belirtti.

 25 Ağustos tarihinde mesele ile bağlantılı olarak Girne ve Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” meselesinde tutuklu bulunan zanlı M.F.D’den yapılan soruşturmada 23 Ağustos tarihinde Mağusa’da zanlı B.Ç’den 5 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde aldığının öğrenildiğini belirten Duman, bunun üzerine zanlı B.Ç ve meseleyle bağlantısı olduğu öğrenilen zanlı A.B’nin 25 Ağustos tarihinde Mağusa’da bir otelde tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı. Duman, ayni gün zanlı B.Ç’nin kalmakta olduğu otel odasında yapılan aramada 120 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, 2 gr ağırlığında tütünle karışık Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, toplam 7 adet içerisinde Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara izmariti, 1 adet hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 500 TL bulunduğunu açıkladı.

Duman, mesele ile ilgili olarak zanlı B.Ç’nin yapılan soruşturmada ise söz konusu maddeleri 210 gr olarak 22 Ağustos tarihinde Mağusa’da, şuanda aranmakta olan ve Güney Kıbrıs’ta olduğu tespit edilen bir kişi aracılığıyla bir trafik levhası altından aldığı, bir miktar uyuşturucu  maddeyi zanlı A.B’nin verdiği, konu uyuşturucu maddenin bir kısmını da Mağusa’da kimlikleri belirlenemeyen kişilere sattığının tespit edildiğini açıkladı.

 

Zanlı Çiftçi, 3 ay önce uyuşturucu suçundan teminata bağlandı…

Polis Çavuşu Barış Duman, zanlı B.Ç’nin kanunsuz uyuşturucu madde Sentetik Cannabionoid alma, verme ve tasarruf ile kanunsuz uyuşturucu madde Extacy hap alma ve tasarruf suçlarından dolayı askıda bir davasının olduğunu belirterek, bu davadan dolayı 17 Mayıs 2017 tarihinde teminata bağlandığını açıkladı.

Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Duman, zanlı B.Ç’nin davaları görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep ederken, zanlı A.B’nin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Bir zanlı cezaevine…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı B.Ç’nin davaları mahkemece görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 Hacımulla, zanlı A.B’nin ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur
Etiketler : ,