1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Bir yıllık emek sergilendi
Bir yıllık emek sergilendi

Bir yıllık emek sergilendi

2016-2017 Kış Dönemi Kurslarının sergisi, Başkent Sanat Merkezi’nde açıldı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Akdeniz Avrupa Sanat Derneği işbirliğinde düzenlenen 2016-2017 Kış Dönemi Kurslarının sergisi, Başkent Sanat Merkezi’nde açıldı.

22 Nisan’a kadar açık kalacak olan sergi 10.00- 13.00 ile 15.00- 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, yetişkinlerin katıldığı ve yaklaşık 1 yıldır süren sanat kursları yağlı boya ve desen kategorisinde gerçekleştirilmişti.
Kurslara katılan kişilere katılım belgesi verilen serginin açılış gecesinde LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile EMAA Başkanı Zehra Şonya kısa birer konuşma yaptı.

BAŞKAN HARMANCI: “SANATI DAHA GÖRÜNÜR KILMA ÇALIŞMAMIZ SÜRECEK”

EMAA ile işbirliğinden doğan güzel sonuçlardan mutluluk duyduğunu ifade eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediyeye ait olan ve çeşitli kurumların kullanımında olan binaların işlevselliğine vurgu yaptı. Başkan Harmancı, Başkent Sanat Merkezi gibi aktif faaliyetler yürütülen binaları olduğu kadar, uzun zamandır hiçbir şekilde kullanılmayan binalar da bulunduğunu söyledi ve konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bir tarafta sanat adına yapılan güzel işleri görüyoruz, diğer tarafta ise farklı alanda topluma hizmet edebilecekken atıl durumda bırakılan bazı binalar ile karşılaşıyoruz. EMAA, LTB Eski Merkez Binası’nın sanat adına nasıl kullanılabileceğinin çok iyi bir örneğini sergilemektedir. EMAA bugün üretim bazlı çalışma yaparken, sanatseverler için de bir yuva haline geldi. Söz konusu mekanların ise topluma hizmet edebilecekken kapısına kilit vuruldu. Doğru örnekler üretime yol açıyor yanlış örnekler ise kullanılamayan harabelere ve şehrin utançlarına yol açıyor.”

“LEFKOŞALILAR SANATA YATKIN”

LTB ile EMMA’nın ilerleyen süreçte yine güzel projelere imza atacağına inanç belirten Harmancı, 1 hafta içinde 3 sergiye katıldığını ve bu durumun da Lefkoşalının sanata olan yatkınlığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Lefkoşalının sanata olan ilgisinin artmasında EMMA’nın da büyük bir rolü olduğunu kaydeden Harmancı, LTB olarak sanatı daha görünür kılma yönünde çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi ve sergi gezildi.

Bu haber toplam 1982 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,