1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bir YDÜ klasiği: 84-46
Bir YDÜ klasiği: 84-46

Bir YDÜ klasiği: 84-46

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 16.haftada karşı karşıya geldiği Gaziantep Basketbol Koleji’ni (BAKO) 84-46 mağlup ederek kazanma alışkanlığını sürdürdü

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 16.haftada karşı karşıya geldiği Gaziantep Basketbol Koleji’ni (BAKO) 84-46 mağlup ederek kazanma alışkanlığını sürdürdü. YDÜ takımı aldığı bu galibiyetle lider Mersin Basketbol’un ardından averajla ikinci sırada yer almayı sürdürdü.

Aisha ve Hülya’nın günü
YDÜ’de Nijeryalı  pivot Aisha Mohammed 25 sayı 13 ribauntluk performansıyla double-double yaptı ve maçın en skorer oyuncusu oldu. Ev sahibi ekipte geçtiğimiz hafta dinlendirilen tecrübeli 4 numara Hülya Özkan da oynadığı iyi oyunla galibiyette önemli rol sahibi oldu. Hülya, kaydettiği 21 sayı ile bu sezonki en iyi sayı performansını gösterdi.

Tuğçe ve Aslı’dan 11’er sayı
YDÜ’de Tuğçe İnöntepe ve Aslı Sevinç 11 sayıyla maçı noktalarken, genç yıldız Sinem Ataş da kaydettiği 10 sayının yanı sıra savunmada yaptığı kritik hamlelerle oyuna katkı koydu. Kıbrıslı oyuncuların da şans bulduğu karşılaşmada 17 dakika süre alan Havva Arabacıoğlu ve Huriye Cambazoğlu da iyi performaslarıyla galibiyette rol oynadı.

Rahat bir oyun çıkardılar
İlk periyotta rakibi karşısında rahat bir oyun çıkaran ve özellikle Hülya ile sayılar bulan YDÜ takımı, ikinci periyotta da bu üstünlüğünü korudu ve devreyi 47-23 önde kapattı. Üçüncü periyotta daha çok rotasyon uygulamaya başlayan koç İlker Gözeneli, yıldız oyuncularını bu sayede dinlendirme yoluna gitti. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen YDÜ takımı karşılaşmayı 84-46 kazanmasını bildi.

Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur