1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bir Yaşam Portresi
Bir Yaşam Portresi

Bir Yaşam Portresi

Sibel Hanım hakkında üç husus bana “İşte CTP-BG adayımız budur!” dedirtti:

A+A-

YENİDÜZEN gazetesinin Konuk Yazarı Bilge Azgın, CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Dr Sibel Siber'i yazdı

Geçen sene Kıbrıs’a döndüğüm zaman, Sibel Siber’in Başbakanlığını yaptığı Geçici Hükümet iktidarıydı. Kamuoyunun farklı kesimlerinde tılsım etkisi yaratan Sibel Siber’i doğrusu tanımıyordum. Aralık 2013’te yapılan CTP Kurultay’ında Parti Meclisi üyesi seçildim. PM toplantılarına gidip geldikçe Sibel Hanım’la birkaç kez ayak üstü sohbet etme fırsatı buldum ve bu sayede onu tanımaya başladım.
En son görüştüğümüzde Sibel Siber bana 2009-2010 yılları arasında gazetede yazdığı köşe yazılarını derleyip yayımladığı “Düşlerim ve Düşüncelerim” (2011) isimli kitabını hediye etti. Ne yalan söyleyeyim Sibel Siber’in kitabı olduğunu bilmiyordum. Sibel Hanım’ın kitabını okudukça doktorluk mesleğinde neden başarılı olduğunu ve beş senelik siyasi kariyerinde neden fark yarattığını daha iyi kavradım. Kitabını bitirdikten sonra Sibel Hanım hakkında üç husus bana “İşte CTP-BG adayımız budur!” dedirtti:
1- Sibel Hanım ilk çocuğunu doğurduktan bir sene sonra ihtisasını kaldığı yerden devam ettirip tamamlaması!
2- İhtisasını bitirdikten sonra devlet hastenesinin açtığı münhalde torpil düzeninden dolayı devlette işe alınmadıktan sonra ‘eksik olsun’ deyip kendi kliniğini açması ve mesleğinde kısa sürede başarılı olması.
3- 2010 yılında muhalif bir milletvekili olarak yazıp çizdiği şeyleri, 2013 yılında kurulan geçici hükümet döneminde Başbakan olunca hayata geçirmiş olması!

 

YAZININ TÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 4802 defa okunmuştur