1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bir silah, 4 tutuklu
Bir silah, 4 tutuklu

Bir silah, 4 tutuklu

Gönyeli’de önceki gece bir evde seri numarası meçhul tabanca ve canlı mermiler ele geçirildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Gönyeli’de bir evde seri numarası meçhul 7,65 mm çapında bir silah bulundu, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) önceki gün Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Talat Manga’nın evine yaptığı operasyonda, bir adet 7,65 mm çapında Baretta marka tabanca, seri numarası meçhul tabanca şarjörü ve şarjöründe sıkıştırılmış altı adet canlı mermi ele geçirdi. Meseleyle bağlantılı olarak Metin Turunç, Talat Manga, Aysın Avınç ve Özgür Tavuz şüpheli olarak tutuklandı. Zanlılar “kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde taşıma ve tasarruf” suçuyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Yargıç Pınar Beyoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve Savunma Avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meselenin tahkikat memuru Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Hüseyin Özerenler’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Özerenler, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

7 adet de 9 mm çapında mermi
Polis memuru Özerenler, zanlıların 4 Temmuz 2013 tarihinde Gönyeli’de meydana gelen “kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde taşıma ve tasarruf” suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını aktardı.
Mahkemeden alınan arama emri doğrultusunda zanlı Talat Manga’nın Gönyeli Başaran Sokak Alpay Apartmanı daire 3 numaralı ikametgahında, arama yapıldığını belirten Hüseyin Özerenler, yapılan aramada ikametgahın yatak odasındaki komedinin çekmecesinde bir adet 7,65 mm çapında Baretta marka, seri numarası meçhul tabanca şarjörü ve şarjöründe sıkıştırılmış 7,65 mm çapında altı adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Özerenler, ayrıca beyaz renkte bir krem kutunun içerisinde de yedi adet 9 mm çapında canlı merminin tespit edilerek, emare olarak alındığını belirtti.

Haberin devamı Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 3926 defa okunmuştur
Etiketler : ,